INICIlinea

La Xarxa de Lluita pels Drets Socials denuncia el desallotjament del Bloc Salt

La Xarxa de Lluita pels Drets Socials denuncia el desallotjament del Bloc de Salt que divendres 13 de desembre va dur a terme el cos dels Mossos d'Esquadra, amb un dispositiu desmesurat format per 200 agents. La XDS vol expressar el rebuig més absolut a l'ús de la força contra les famílies que hi residien (amb l'agreujant que hi havia menors), més tenint en compte que les negociacions entre la PAH-Girona i l'Administració encara no havien finalitzat. D'altra banda, aquest desallotjament es produeix després que el Parlament aprovés la setmana passada una moció que exigia que els pisos del Bloc fossin destinat a lloguers socials, per a les mateixes famílies que hi residien.
La XDS expressa el rebuig a la utilització de “mètodes franquistes”, com el desprestigi públic i la guerra comunicativa contra la PAH-Girona. Durant els darrers dies, la Generalitat ha volgut enganyar l'opinió pública, tot donant a entendre que les negociacions ja havien acabat i que totes les famílies ja havien estat reallotjades. La realitat és, però, que encara hi ha nou famílies que no han rebut una solució digna per part de l'Administració. La XDS també alerta contra l'ús malintencionat que els Mossos d'Esquadra han fet d'una denúncia contra la portaveu de la PAH-Girona, que no es va tramitar fins ahir mateix tot i que havia estat presentada fa set dies. Els Mossos van filtrar a la premsa aquesta informació amb voluntat de desprestigiar els i les activistes de la PAH-Girona.
En darrer terme, la XDS vol reconèixer el paper del Bloc-Salt durant els vuit mesos d'existència i d'experiència comunitària. El Bloc-Salt i la PAH són un far en la lluita duta a terme pel Dret a l'Habitatge. La XDS continua compromesa amb aquest dret fonamental i adverteix que seguirà de prop l'acord parlamentari que obliga a destinar a ús social el Bloc de Salt.

inici

linea