INICIlinea

Vicent Mauri, absolt

El mateix fiscal proposa la sentència absolutòria per la manca de proves. Intersindical demana la dimissió de Sánchez de León

La jutgessa del tribunal d'instrucció número 11 de València ha dictat sentència absolutòria a Vicent Maurí, portaveu d'Intersindical Valenciana, en el judici de faltes que ha tingut lloc aquest matí. Maurí estava acusat d'insults i alteració de l'ordre públic després d'una concentració el passat 26 de juliol, fets que s'han demostrat falsos durant la vista.
La policia no ha pogut demostrar que Maurí insultara ningú. En la seua defensa, Maurí ha declarat que es va adreçar a la policia per interessar-se per les persones retingudes després de la concentració i per a facilitar-los els contactes amb advocats per a la seua possible defensa. Per tant, si haguera insultat la policia o creat algun aldarull també haguera sigut detingut.

mauri intersindical


Davant d'aquests fets, el mateix fiscal ha proposat la sentència absolutòria que la jutgessa ha ratificat.
Durant el judici, dos centenars de persones, moltes en representació de sindicats, partits polítics i moviments socials, així com nombrosos càrrec públics com regidors i diputats, s'han concentrat a la porta de la Ciutat de la Justícia en solidaritat amb Vicent Maurí. En aquest acte han intervingut representants polítics i socials del País Valencià i d'altres indrets de l'estat.
En resum, Intersindical Valenciana emmarca aquest judici en la política repressiva de la Delegació del Govern, que intenta criminalitzar els moviments de lluita per les llibertats i contra les polítiques de retallades contra la població. Un judici que ha sigut un revés per a la Delegació del Govern, encapçalada per Paula Sánchez de León, que ha tramitat aquesta denúncia. En eixe sentit, ha instrumentalitzat partidístament aquest fet per intentar reprimir les mobilitzacions socials a les quals Intersindical Valenciana dóna suport. Per aquest motiu, Intersindical Valenciana demana la seua dimissió immediata.
Intersindical Valenciana continuarà lluitant per teixir una xarxa ampla de resistència a les polítiques antisocials del govern valencià i espanyol que estan castigant durament la ciutadania i continuarà treballant per la llibertat d'expressió, de reunió i de manifestació.

mauri

inici

linea