INICIlinea

Salvem Can Sanpere

Prop de 400 persones es van manifestar pels carrers de Premià de Mar el passat diumenge 16 de febrer en defensa del Centre Social Autogestionat (CSA) Can Sanpere, per l'habilitació d'una zona verda a part del recinte fabril, demanant equipaments pel barri i perquè no es concedeixi cap permuta a la propietat. Properament, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s'haurà de pronunciar sobre el Pla General d'Ordenació Urbanística Municipal (PGOUM) local, ratificat l'any 2009 per la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona, que projecta la creació d'una zona verda i d'equipaments pel barri a la finca situada al carrer Cristòfol número 41 de la vila maresmenca. La mobilització ha vingut motivada per la possibilitat que una resolució desfavorable als interessos del municipi impliqui el desallotjament de les actuals ocupants, que des de fa 10 mesos han convertit l'antic recinte fabril en un centre neuràlgic de la vida associativa premianenca.

Durant la marxa, d'altres entitats tals com la Plataforma Estació Premià o el nucli maresmenc de la Plataforma Stop Pujades hi van dur les seves reivindicacions, fet que es va fer palès en la lectura d'un manifest davant de l'estació de rodalies de la localitat.

L'ocupació de l'immoble fou l'últim recurs de la Plataforma Can Sanpere 100% Públic per tal d'evitar que l'empresa propietària, JOSEL SL, vinculada al grup immobiliari Nuñez y Navarro (NyN), executés l'enderrocament del complex a partir del qual s'edificaria en aquest espai una empresa de serveis informàtics. Durant aquests mesos, la lluita de la plataforma s'ha donat amb una coincidència d'objectius amb l'ajuntament poc habitual en aquests casos. Aquesta coincidència fins i tot, en un primer moment, es tradueix en un suport unànime de tots els partits del consistori premianenc a la protesta veïnal.

font: http://www.setmanaridirecta.info/noticia/manifestacio-suport-al-csa-can-sanpere-premia-mar

can sanpere 

inici

linea