INICIlinea

FSCAT (Fòrum Social Català) 14 Girona

"Els fòrums socials són un espai de creació d'alternatives i d'autoorganització enfront dels grans poders mundials", ha dit Gerardo Pisarelo en la presentació del Fòrum Social Català-Girona (FSCAT-Girona) que se celebrarà el proper 5 d'abril, a la Facultat d'Educació i Psicologia de la UdG. Pisarelo, professor de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona i vicepresident de l’Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals, és un dels participants en la trentena d'activitats que es faran al FSCAT-Girona.

fscat girona

Per a Pisarelo, els Fòrums Socials també "són un espai per lluitar contra el buidat de contingut de la democràcia". En aquest sentit, Pisarelo ha remarcat que la cita del 5 d'abril arriba en un moment molt especial, de clar retrocés dels nostres drets socials, però alhora d'efervescència pel que fa a la cerca i debat entorn alternatives per fer front a l'actual sistema neoliberal.

Els organitzadors han destacat que les 35 entitats participants doblen el número de l'anterior edició, que es va celebrar l'any 2010, al mateix espai, i que provenen de diferents àmbits com la cooperació internacional, la lluita sindical, el tercer sector, el món ecologista, la solidaritat, la fe, l’economia social, l’ensenyament, els mitjans de comunicació o la igualtat de gènere.

La trentena d'activitats que s'hi faran giraran entorn tres grans eixos: el de les lluites, el dels drets socials i el de les alternatives al capitalisme. Són tallers, xerrades, debats taules rodones i cinefòrums que tenen la voluntat d'estimular la reflexió i l’acció, i generar alternatives que se centrin en l’atenció de les necessitats de l’ésser humà i en combatre el retrocés iniciat amb les retallades socials i en el sector públic.

A la presentació del FSCAT-Girona, Carles Serra -Coordinadora d'ONG Solidàries- ha afirmat que la "ciutadania gironina va un pas per endavant de la classe política" i que històricament ha estat i és combativa. Per aquesta raó, el FSCAT arriba en un moment del tot adequat, en el que la societat civil ha de pensar, debatre i organitzar-se per a aconseguir la transformació social.

Durant la tardor del 2013, membres d’entitats del món de la cooperació, del tercer sector i de la solidaritat de les comarques gironines van començar organitzar-se per poder organitzar, al llarg del primer semestre del 2014, la segona edició del Fòrum Social Català de Girona [FSCAT]. La primera edició a Girona es va celebrar a l’any 2010. A Barcelona, el FSCAT Catalunya s’ha anat organitzant, cada dos anys, des de l’any 2008, coincidint amb els anys en què no hi ha convocatòria del Fòrum Social Mundial.

font: http://www.solidaries.org/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=2077&cntnt01detailtemplate=noticies&cntnt01returnid=15

FSCAT 14 - Girona from marc planas on Vimeo

Programa Fscatgirona 14 by Iac Cat

 

inici

linea