INICIlinea

Somescola convoquem una cercavila multitudinària en defensa de l'escola catalana

Somescola ha anunciat avui la convocatòria d’una cercavila multitudinària per l’escola catalana, en defensa de la immersió lingüística, al centre de Barcelona el 14 de juny vinent. L'entitat vol que sigui una mobilització que aplegui milers de membres de la comunitat educativa i de la resta de la societat civil. 'Volem que esdevingui en un clam històric en defensa de l’escola catalana i del dret de decidir el model educatiu propi', diu l'entitat en un comunicat.

La coordinadora d’entitats cíviques i educatives ha destacat que la rua tindrà un caire festiu, amb la participació de grups de cultura popular i companyies de teatre de carrer.

Abans del 14 de juny, també es vol implicar les escoles i les entitats d’educació en el lleure mitjançant un projecte pedagògic: que els participants aprenguin a fer-se el seu capgròs per poder-lo estrenar durant la cercavila, que coincidirà amb el final del curs escolar.

Somescola destaca que la defensa col·lectiva del model escolar vigent és una qüestió de democràcia i de país. Amb aquesta cercavila, la coordinadora vol ratificar la unitat cívica al voltant de l’escola catalana i mostrar el rebuig social a la judicialització i politització dels usos lingüístics a les aules; tant a la LOMCE com a la recent sentència del TSJC contra la immersió.

'El 14 de juny vol ser una gran mobilització de país per donar suport a l’escola catalana davant l’ofensiva judicial i política que la posa en qüestió', ha declarat la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, en la presentació de la cercavila.

somescola

Per la seva banda, Josep Maria Cervelló (USTEC) ha destacat que 'és una crida oberta a tota la comunitat educativa i a la societat en general per fer front tant a la LOMQE com a la recent sentència del TSJC', mentre Teresa Casals (Plataforma per la Llengua) ha dit que serà 'una cercavila lúdica i festiva però alhora contundent, perquè reclamarem amb alegria que volem mantenir l’escola que el nostre Parlament ha decidit'.

Josep Maria Àlvarez (UGT) ha dit: 'Fem una esmena a la totalitat a la LOMQE, perquè no aporta res de positiu i la immersió lingüística garanteix la igualtat d'oportunitats al nostre país'. Finalment, Joan Carles Gallego (CCOO) ha afegit que 'el 14 de juny renovarem el nostre compromís col·lectiu amb l'escola catalana' i que 'no hi ha cap problema social real per l'ús del català com a llengua vehicular a l’escola'.

font: http://www.sindicat.net/n.php?n=20873

inici

linea