Crònica del 1r de Maig.

Aquest 2018 desenes de milers de treballadores  s’han manifestat arreu del món, per una banda recordant els màrtirs de Chicago, que  fa 132 anys van ser executats per defensar la jornada laboral de 8h diàries i per l’altra exigint una vida millor per a la classe treballadora. El 1r de Maig és un dia global, com ho és la classe treballadora, la que produeix tot allò que necessitem per viure, menjar, roba, habitatge, cures….

Barcelona

Catalunya no ha estat una excepció, des de les 10:30h a Granollers, fins a les 19h a Tortosa i Tarragona han tingut lloc concentracions, manifestacions, accions, dinars populars i xerrades.

Com a Intersindical Alternativa de Catalunya hem participat a una desena de mobilitzacions unitàries arreu del territori. Mobilitzacions clarament posicionades per un sindicalisme combatiu que doni la paraula i la decisió a les assemblees de treballadores.

Des de la lluita feminista(molt present a les manifestacions), a la lluita dels migrants, des de el combat contra la precarietat a la demanda d’un habitatge digne, des de la defensa de llibertat d’expressió fins a l’exigència de la llibertat de les preses polítiques i també per uns sous dignes, la derogació de la reforma laboral, la reinversió dels serveis públics i la defensa d’uns sistema de pensions públiques. Un any més el sindicalisme combatiu, els moviments socials i el cooperativisme han tornat a reivindicar un món més juts, on les persones estiguin per sobre dels beneficis de les multinacionals i on la solidaritat entre pobles passi per sobre d’entitats neoliberals com la UE o imperialistes com l’OTAN.

Mataró

Algunes companyes de la IAC estaven a Palestina portant la solidaritat, recordant que som una sola classe parlem l’idioma que parlem .

Palestina. Comitè BDS

Després de la pujada d’ànims que significa el 1rd de Maig cal tornar als llocs de feina i organitzar-nos més i millor per aconseguir la redistribució dels treballa i la riquesa.

Evidentment necessitem millorar molts aspectes i un d’ells ha de ser la reivindicació d’un medi ambient sa per a la classe treballadora lligat un canvi de model productiu que ajudi a llegar un planeta viu a les generacions futures.

Tarragona