25N: La diada internacional de la no violència contra les dones i les nenes.

El 25 de Novembre  és la diada internacional de la no violència contra les dones i les nenes.

Tràgicament encara s’ha de sortir al carrer per reivindicar la fi de les violències masclistes, malgrat que les legislacions tant locals com internacionals, suposadament ,  protegeixen de les agressions sexistes veiem que la realitat està plena d’atacs a les dones pel mer fet de ser-ho. Recentment hem vist com la cultura de violació s’ha fet evident amb l’enfocament del judici per la violació múltiple d’una dona jove, anomenat cas “la manada”.

El dia 25N es commemora, l’assassinat  de les germanes Mirabal (PatriaMinerva y María Teresa Mirabal), també conegudes com les “papallones). Dones que van lluitar amb totes les seves forces contra la dictadura de Rafael Leónidas Trujillo a la república Dominicana. El 25 de Novembre de 1960 van ser assassinades; posteriorment a la 1a Trobada Feminista de l’ Amèrica Llatina i el Carib ,que el 1981 tingué lloc a Bogotà, s’acordà sortir el carrer cada 25N per  lluitar contra les violències masclistes tant a l’àmbit domèstic, com als llocs de feina i també a la lluita política i social.

Les dones sindicalistes han de lluitar constantment tant als llocs de feina, on encara avui cobren un 26% menys per la mateixa feina i patim assetjament. També moltes vegades ho han de fer contra els prejudicis sexistes dels nostres companys de sindicat, no de tots, però per fer caldre les nostres opinions, ser portaveus etc… s’han d’esforçar moltes vegades més que d’altres militants homes.

La lluita feminista dins el sindicalisme, no és que sigui de justícia, sinó que és estratègica i sense ella les millores de les condicions de vida queden més lluny. Com es pot voler que pugin els salaris si hi ha gent que només per la seva condició de dona cobra menys? Com es pot voler un tracte igualitari a les feines si es pot vexar  a persones pel seu sexe?.

Tots aquests motius i molts més, són el que fan tant necessari sortir el carrer el 25N, però sobretot construir un sindicalisme i una societat feminista

Ps: Feminisme: “La idea radical de que les dones són éssers humans”  Angela Davis