IAC-CATAC

IAC-CATAC

La IAC CATAC som la Candidatura Autònoma de Treballadors i Treballadores de l’Administració de Catalunya que formem part de la Intersindical Alternativa de Catalunya. Vam néixer l’any 1987, a Barcelona, de persones provinents d’espais com el moviment llibertari, Comissions Obreres i espais independents, convençudes que el sindicalisme es construeix des de la base, a poc a poc, i tenint molt clars principis com:

  • donar la veu a les persones – la participació i l’assemblearisme – en les decisions que els afecten

  • independència front qualsevol partit, força política o grup de pressió

  • la lluita és global, lligant la defensa i millora de les condicions concretes amb la lluita general per una societat més justa mitjançant l’abordatge de la consciència de classe

L’estructura organitzativa del nostre sindicat està recollida en els nostres estatuts (aprovats en el darrer Congrés de maig 2016) i reflecteix la voluntat de garantir la participació i la presa de decisions de manera col·lectiva.

 

Les seccions sindicals estan formades per les persones afiliades i les delegades del centre de treball d’un sector determinat i són l’eina més propera per garantir la participació de tothom. Actualment tenim més de 220 delegats i delegades i unes 55 seccions sindicals que s’encarreguen de la gestió diària dels assumptes que afecten a les persones en els centres de treball. Són la nostra eina bàsica d’acció sindical. També tenim tres federacions territorials -Girona, Tarragona i Lleida- formades per les persones afiliades i delegades dels centres de treball de cadascun d’aquests territoris.

La coordinadora general està formada per un delegat o delegada de cada secció sindical i federació territorial, com a mínim, i pren les decisions bàsiques per consens o pel vot ponderat de les seccions sindicals. Les secretaries gestionen els diferents àmbits d’actuació del sindicat i integren les demandes, accions i estratègies que acordem a la coordinadora general.​

En aquests moments som el sindicat majoritari a l’àmbit de la Generalitat de Catalunya.

Som un sindicat que transcendim el nostre espai més immediat i juntament amb la IAC participem activament en moviments socials, plataformes ciutadanes i, confederats amb altres sindicats del sector públic i privat cerquem un món millor on es respectin els drets de les persones i la ciutadania.