USTEC-STEs

 

USTEC-STEs (IAC)

La USTEC-STEs (IAC), Unió Sindical de Treballadores de l’Ensenyament de Catalunya – Sindicat de Treballadores de l’Ensenyament, som un sindicat actiu amb implantació als diversos àmbits i sectors educatius, amb quaranta anys de treball sindical i presència efectiva a totes les comarques catalanes, defensant la millora de les condicions laborals i professionals.

Un sindicat, part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya), que conjuntament amb altres sindicats estem contribuint a conformar-la com a un projecte de futur. Som un sindicat nascut arran de les lluites assembleàries per la millora de l’educació pública.

Actualment som el sindicat majoritari en l’ensenyament públic.

No només lluitem per un model d’ensenyament públic, de qualitat, democràtic, laic… sinó també per un tipus de societat no excloent, solidària, participativa… i amb una manera d’entendre el sindicalisme independent, responsable i obert, lluny del dirigisme, de la burocratització i la jerarquització. Al sindicat entenem que la participació activa de tota l’afiliació, no només del personal alliberat, en els òrgans de debat i decisió és fonamental per garantir els plantejaments de les actuacions i els posicionaments.

Comptem amb representació a les diferents zones educatives, seus territorials, oferint assessorament, suport i atenció per a consultes, defensa jurídica si cal, informació àmplia (pàgina web, publicacions Eina i Docència, fulls informatius), organització de Jornades temàtiques, reunions sectorials, grups de treball, secretaria de la Dona i de Moviments Socials.

Participem en els diversos estaments on la representació sindical és establerta (Meses de negociació, Juntes de personal, Consells Escolars de Catalunya, territorials, municipals…) i també en plataformes cíviques diverses (MUCE, moviments de solidaritat…)

Web: www.sindicat.net Twitter: @USTECSTES