Drets fonamentals, fi del genocidi i eliminació de l’apartheid a Palestina

El segon seminari “European Trade Union Initiative for Justice in Palestine”, celebrat a la UB, Universitat de Barcelona, aquest 18 i 19 de maig, ha conclòs amb l’aprovació consensuada entre els participants d’un manifest de suport a la comunitat treballadora palestina.

El manifest exigeix la fi de la política de discriminació ètnica i del genocidi del que es víctima el poble de Palestina i proposa diferents mesures de pressió al govern de l’Estat israelià com la suspensió d’acords comercials i embargaments. Es condemna l’actitud violenta contra les persones treballadores i les complicitats internacionals. S’exigeix, també, el respecte als drets personals i col·lectius de les persones i del poble de palestina.

El seminari ha desenvolupat tallers i ponències sobre les complicitats europees i corporatives en la vulneració dels drets de les persones treballadores; i en les complicitats sindicals entre classe treballadora i des de la seva representació organitzativa.

El seminari ha servit, a més, per bastir estratègies comunes, establir lligams, compartir metodologies i explorar vies de coordinació entre sindicats i moviments socials en defensa dels drets humans i de la legislació internacional.

En acabat el seminari, els participants del congrés, s’han unit a la manifestació de commemoració de la Nakba i els 70 anys de resistència palestina.

COMUNICAT