8 de març: la IAC dóna suport a la vaga general feminista 2019

La Coordinadora nacional confederal (CNC) de la IAC reunida, el dimarts 22 de gener al matí, als locals de la via Laietana de Barcelona, ha decidit donar suport a la proposta de vaga de 24 hores convocada pel moviment feminista el proper 8 de març i convocar a totes les persones treballadores de Catalunya a aquesta mobilització. La proposta ha rebut el suport de totes les persones, reunides a la CNC aquest 22 de gener, que representen els sindicats que configuren la Intersindical alternativa de Catalunya: CATAC-CTS, CAU, FAA, FTC, IAC-CATAC, SF i USTEC-STEs.

La IAC, tal i com ja va fer el 8 de març de 2018, es posa a disposició del moviment feminista per a col·laborar activament amb la vaga feminista mundial del 8M del 2019. Per garantir els drets de les dones i el fi de les violències la CNC considera necessària la convocatòria d’aquesta vaga general i treballarà coordinadament amb els moviments feministes, i el sindicalisme alternatiu, amb l’objectiu de generar el màxim consens per assegurar l’èxit.

Ara més que mai ens cal caminar juntes, novament davant la continuïtat d’atacs, desigualtats, discriminacions, opressions i violències del sistema patriarcal i capitalista. No podem permetre cap pas enrere en igualtat, equitat i drets i seguirem lluitant per aconseguir un món més just.

La jornada del 8M de 2018 va esdevenir un dia històric, una primera vaga feminista de 24h a Catalunya que la IAC va convocar legalment, per tal que totes les persones de qualsevol sector poguessin exercir el seu legítim dret a la vaga i fer possible aquesta realitat.

La IAC és feminista!!

Construïm la nova VAGA FEMINISTA DE 24H!!!

8M, no oblidem que aquesta jornada és un recordatori de les 142 treballadores mortes en un incendi en una fàbrica de Nova York el 1911 on es va dur a terme una important vaga per demanar millors condicions laborals.