Article de Koki Gassiot, membre de la CNC de la IAC

La IAC, per un 1r de maig antirepressiu.

Amb data 29 d’abril d’enguany la revista digital “Crític” va publicar aquesta article de Koki Gassiot (delegat sindical dels CAU-IAC de la Universitat autònoma de Barcelona i membre de la Coordinadora nacional confederal de la IAC). En l’article es dona una visió de la repressió històrica que representa el 1r de maig, recordant els màrtirs de Chicago, relacionant-la amb l’actual situació de repressió social, sindical i política a l’estat espanyol.

El Crític destaca que, segons K. Gassiot:

  • L’Estat espanyol no garanteix els drets de ciutadania ni els recursos mínims per a una vida amb dignitat, sinó que es fonamenta en les polítiques repressives, l’arbitrarietat i l’autoritarisme.
  • Els estats responen de manera especialment violenta i agressiva contra aquells capaços de qüestionar els seus principis autoritaris.
  • El 155, la reforma del 135, la ‘llei mordassa’ i les reformes laborals configuren un context d’excepció i de repressió permanent per a tota la classe treballadora.
  • La part de l’Administració pública espanyola que funciona assumeix la implementació de la repressió dels poders públics contra la ciutadania: toga, sentència, porra, pistola i presó.