Suport mobilitzacions #PS Mar!

La IAC dona suport a les mobilitzacions convocades pel Comitè d’Empresa del Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona

Des de la IAC-Intersindical Alternativa de Catalunya us fem arribar adjunt el comunicat del Comitè d’Empresa del Consorci de Salut de Barcelona on s’anuncia l’inici d’un cicle de mobilitzacions tots els dimecres a les 8:00h, a les 14:00h i a les 21:00h, en defensa de la sanitat pública i perquè totes les treballadores tinguin les condicions laborals que es mereixen, amb les mesures de protecció adequades que no posin les seves vides i les de les usuàries en perill.

Les demandes son:

  1. EPIs adequats i que els protocols d’actuació no s’adaptin en funció de la manca d’aquests, sinó amb criteris basats en evidències científiques
  2. PCR i/o serologia per  15mina totes
  3. Que es computin de forma correcta les hores extraordinàries
  4. Reconeixement de la perllongació horària a les jornades de 12h 15min
  5. Cobrament dels festius a raó de les hores treballades
  6. Estabilització de plantilles. Prou abús de la temporalitat i la contractació de jornada parcial
  7. Més enllà dels aplaudiments i les paraules boniques, que tant la gerent del Consorci, com la consellera de Salut, com el president de la Generalitat, es mullin amb mesures concretes i tangibles. Dotació pressupostària per un sistema sanitari de qualitat, que pugui donar resposta eficaç a situacions excepcionals
  8. Deixar de donar recursos públics a la sanitat privada. Sanitat de gestió, provisió i titularitat 100% pública. Mateix treball, mateixes condicions. I aquestes molt millorades. Cal un reconeixement real de la feina
  9. Fins que això no s’aconsegueixi, millorar substancialment els convenis
  10. Recursos necessaris per a assistència i recerca 100% pública
  11. Recuperar el 5% i totes les millores socials robades el 2010