VAGA A FERROSER!!!

 La IAC CATAC convoca concentració a Barcelona demà dimarts 26 de gener per denunciar la greu situació laboral de les treballadores de Ferroser i anunciar la vaga convocada del 26 de gener al 4 de febrer.

El passat 28 de desembre de 2020 el Govern de la Generalitat va anunciar que la contracta de Ferroser relativa als “scouts” es preveu finalitzi a finals de gener de 2021 i quan això passi l’Agència de Salut Pública de Catalunya n’assumirà plenament les funcions. Des de llavors que les 850 persones treballadores de Ferroser estan penjant d’un fil.

Comunicat premsa

Representants sindicals de la IAC a Ferroser s’han reunit aquest mes de gener amb els grups parlamentaris per traslladar-los la problemàtica i demanar-los intercessió en la petició de continuació laboral de la plantilla que fins ara ha vingut realitzant l’activitat de rastreig contractats per Ferroser, activitat a partir del mes de febrer passarà a ser realitzada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

A dia d’avui des del Departament de Salut no s’ha garantit que com a mínim el conjunt de treballadors i les treballadores de la contracta de Ferroser relativa als “scouts” continuïn sense solució de continuïtat fent la mateixa activitat contractats per l’Agència de Salut Pública.

Convocatòria vaga

Aquesta qüestió ha portat a la CONVOCATÒRIA DE VAGA del 26 de gener de 2021 i al 4 de febrer. El motiu principal de la vaga és que el Govern ha decidit que el 31 de gener de 2021 finalitzi la contracta del servei de rastrejadors COVID 19 que l’empresa FERROSER SERVICIOS AUXILIARES SA manté amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i que aquest Departament no té la intenció d’assumir els contractes de treball que, en principi haurien d’estar vigents fins el 31 de maig de 2021. Aquesta situació posa en qüestió la continuïtat dels contractes de treball, quan no ha finalitzat l’objecte d’aquests que és el rastreig i seguiment dels casos positius pel Covid 19 i els seus contactes estrets, i quan és més necessari que mai continuar amb aquestes tasques de rastreig.

Tal i com s’explicita en el pre-avís de vaga presentat pel sindicat IAC CATAC, els objectius de la vaga son:

  • Aconseguir que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya assumeixi la subrogació dels contractes dels 850 treballadors i treballadores que treballen actualment en l’empresa FERROSER en les tasques de rastrejadors Covid 19, com a mínim fins al 31 de maig de 2021.
  • Que si més enllà del 31 de maig de 2021, per la situació de la pandèmia, continuen les necessitats de rastreig i seguiment dels casos positius pel Covid 19 i els seus contactes estrets, que el Departament de Salut continuï assumint aquests contractes de treball.

Aquesta plantilla contracta per Ferroser actualment presta serveis en el Servei d’Emergències Mediques del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, realitzant les tasques de rastreig i seguiment dels casos positius de la Covid 19 i dels seus contactes estrets, i treballen en tres centres de treball: “Sala Indra” a Sant Joan Despí, “Sala Ciències” i “Espai Bital”  a l’Hospitalet de Llobregat.

Per denunciar aquesta greu situació de les 850 persones treballadores de Ferroser convoquem CONCENTRACIÓ a Barcelona demà dimarts 26 de gener, a les 11 h, davant de la seu de l’ICS (Gran Via de les Corts Catalanes, 587, cantonada amb carrer Balmes).

Solidaritat amb les treballadores  de Ferroser!!!