Ampliacions NO!

Convocada concentració diumenge 19 de setembre. a les 12h, al carrer Tarragona (entre les places d’Espanya i dels Països Catalans) en lluita pel clima, la salut i la vida.

El sindicat IAC dona suport a la manifestació contra l’ampliació de l’aeroport del Prat!

Els motius pels quals ens oposem a aquesta agressió al territori són diversos:

  • No consentirem que destrossin els espais naturals
  • No permetrem que s’expandeixi la forma de transport que més contamina i que més provoca el canvi climàtic i problemes de salut
  • Rebutgem una inversió orientada a solidificar un model econòmic basat en la precarietat i els sous baixos, en el qual les elits econòmiques concentren els beneficis i les classes treballadores en patim les conseqüències.

Ens sembla molt trist que altres sindicats s’hagin alineat amb els interessos de les patronals i carreguin contra els moviments socials i ecologistes i defensin aquesta inversió.

La IAC entenem que el nostre paper és confrontar els interessos econòmics i provocar els canvis necessaris per a transformar el model productiu i laboral cap a un de més just i amb més drets per la classe treballadora. Volem inversions en aquells sectors i serveis públics que aportin una millora de la qualitat de vida de la població, i no aquelles orientades a omplir les butxaques de les elits.

Els sindicats que justifiquen que la defensa del medi ambient va en contra del benestar de la classe treballadora no han entès que, precisament, som nosaltres qui patim de primera mà els efectes devastadors del canvi climàtic i l’esgotament de recursos. Tampoc han entès que cal trencar l’estatus quo d’un model econòmic precari, en compte de barallar-se per les engrunes.

Per tot això, diumenge 19 de setembre ens veiem als carrers.