#FreePuigdemont

Avui hem conegut, sorpresos i astorats, la detenció del president Puigdemont a l’illa de Sardenya, per part de la policia italiana i per petició dels magistrats espanyols, per uns delictes inexistents i violant la immunitat d’europarlamentari europeu.

Tot i la anunciada excarceració d’últim moment, des de la IAC trobem vergonyós i ridícul l’incident i exigim el seu immediat total alliberament i la lliure circulació per tota la Unió Europea, inclòs el nostre país. Resulta vergonyant que, amb càrrecs ficticis i amb una voluntat repressora, sense respecte pels més mínims criteris de justícia, l’estat espanyol mostri la seva persecució obsessiva amb l’exclusiva intenció d’una repressió contra aquells representants polítics que s’han hagut d’exiliar.

L’excarceració no suposa la plena llibertat del president ja que va lligada al compromís de no abandonar l’illa fins la resolució del procés de extradició sol·licitat des de la judicatura espanyola.

De totes maneres, aquesta excarceració torna a suposar un èxit de la mobilització popular. Contra la repressió i per les llibertats continua sent l’eix central de l’esperit de la vaga general del 3 d’octubre del 2017, un esperit que és necessari mantenir i fortificar. Una vegada més ens queda clar que la defensa dels drets socials i la conquesta del dret d’autodeterminaició es farà des de la mobilització al carrer i no des del confort de butaques institucionals ni despatxos de governs. Per això, seguim compromesos en enfortir els espais de mobilització i d’unitat popular.