Vaga contra l’abús de temporalitat (28 oct.)

Divendres 15 d’octubre, la Taula sindical de Catalunya (CGT, CNT, CoBas, COS, IAC, SO), davant de la Delegació del govern espanyol a Barcelona,  ha presentat en roda de premsa la convocatòria de vaga del sector públic prevista pel 28 d’octubre per a exigir l’estabilització del personal interí i temporal de les administracions públiques de Catalunya i de tots els ens que depenen de les mateixes.

Les organitzacions que formen part de la Taula sindical de Catalunya convoquem i cridem a la vaga el proper 28-O per exigir l’estabilitat laboral de personal en situació d’abús de temporalitat, i una reducció dràstica del nivell de precarietat laboral a les administracions i al conjunt del sector públic en qualsevol de les seves formes.

Aquesta reclamació es basa en el fet de l’increment de la temporalitat de les plantilles, actualment d’un 30% (però amb xifres superiors al 50% en determinats àmbits de les administracions públiques). Molts d’aquests contractes es troben en situació de “frau de llei” en haver superat els 3 anys i haurien d’esdevenir indefinits.

A la roda de premsa hi han intervingut en Josep Garcia de la CGT, en Toni Soler de la CNT, en Josep Bel  de CoBas, en Pau Recio de la COS, l’Assumpta Barbens de la IAC i en Àngel Gonzàlez de la SO. La mobilització es convoca en contra del Reial Decret-llei 14/2021, de 6 de juliol, conegut com a “Icetazo”, per la transposició completa al nostre ordenament jurídic de la Directiva 1999/70/CE, per una sanció adequada i dissuasòria a l’abús de temporalitat per part de les administracions d’acord amb la jurisprudència europea, en defensa d’uns serveis públics dignes i de qualitat.

Des de la Taula sindical de Catalunya exigim l’estabilització del lloc de treball de totes les persones contractades afectades per aquesta temporalitat.

La roda de premsa ha presentat el comunicat unitari de la Taula sindical de Catalunya, que denuncia l’Icetazo per vulnerar  la normativa i la jurisprudència europea amb la complicitat de la burocràcia del sindicalisme del règim del 78 que no fa altra cosa que castigar al personal abusat, posant en risc la seva continuïtat en el lloc de treball.

El comunicat exigeix que la nova llei que s’està tramitant reculli la fixesa com a sanció a l’abús de temporalitat i fa una crida a l´organització d’assemblees per establir una posició clara de rebuig a l’acomiadament massiu que implica l’Icetazo.

La convocatòria de vaga s’adreça a tot el sector públic català amb particularitats específiques per a cada sector i àmbit.

Taula sindical de Catalunya:

CGT: Confederació General del Treball
CNT: Confederació Nacional del Treball
CoBAS: Comissions de Base
COS: Coordinadora Obrera Sindical
IAC: Intersindical Alternativa de Catalunya
SO: Solidaritat Obrera

Convocatòria oficial vaga direcció general de treball