Esquerra Diari entrevista a David Caño

“Sembla ser que tot això que va provocar vagues generals i protestes ara és motiu de defensa i ja no molesta”

Arsen Sabaté, d’Esquerra Diari, entrevista a David Caño, portaveu de la IAC, sobre l’abast de la nova reforma laboral. Una contra-reforma que ja ha aixecat veus contraries entre l’esquerra sindical.

A l’entrevista Caño exposa com per a la IAC la nova reforma PSOE i UP és una operació de màrqueting i maquillatge per incomplir les promeses de campanya. Acomiadar segueix essent igual de barat per a les empreses.  Sembla ser que tot això que va provocar vagues generals i protestes ara es motiu de defensa del govern de coalició i de CCOO i UGT. En cap cas es recuperan els drets laborals d’abans de 2010. La llei no recupera l’estructura de la negociació col·lectiva prèvia a la reforma laboral de 2012, es prioritzen els convenis estatals per sobre dels autonòmics i provincials; i pel que fa a la temporalitat o subcontractació és l’aplicació de les sentències que s’estan guanyant via judicial. El sindicalisme combatiu està creixent: la Taula Sindical formada per IAC, CGT, CNT, Co.Bas, COS i Solidaritat Obrera és un espai per a la unitat d’acció; recordem que convoca a nombroses mobilitzacions per a aquest dissabte 29.