Tot el suport a les mobilitzacions d’ensenyament

Tot els suport dels sindicats de la IAC a les mobilitzacions d’USTEC-stes i el altres sindicats d’ensenyament que s’han tancat a la Conselleria per exigir la dimissió del conseller Gonzàlez-Cambray per la imposició unilateral del nou calendari escolar.

Notícia de ccma.cat: Mestres i representants de tots els sindicats de l’ensenyament han arribat aquest migdia fins a la porta del despatx del conseller Gonzàlez-Cambray i s’hi han concentrat.

Després de la reunió que han mantingut amb el departament, els sindicats educatius s’han negat a abandonar l’edifici, fins al punt que ja preveuen passar-hi la nit.

Consideren que no se’ls ha tingut en compte i reclamen la retirada del nou calendari escolar i la dimissió del conseller, i estan disposats a quedar-s’hi mentre no s’atenguin les seves reivindicacions.

El govern ja els ha dit que descarta revertir l’avançament del calendari i insta els sindicats a parlar-ne dilluns. Gonzàlez-Cambray ha explicat, aquest matí, que la decisió d’avançar l’inici de curs està presa i no es mou, però que dilluns, al Consell Escolar, s’escoltarà a tothom i que hi ha temps per introduir-hi millores.

En declaracions als periodistes, la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, ha lamentat que un centenar de sindicalistes hagin irromput a la conselleria i s’hagin quedat al passadís de la cinquena planta, on hi ha el gabinet del conseller: “No és la manera com ens relacionem institucionalment dues parts que hem de negociar tantes coses. Aquestes no són les maneres.”

També ha apuntat que els sindicats formen part del Consell Escolar, que ha avalat en quatre informes la reducció de les vacances d’estiu, ha assegurat que “no és acceptable” que diguin que estan sorpresos i ha negat que la modificació del calendari suposi un canvi en termes laborals. 

“S’ha trencat la pau social” 

Vista la decisió, els delegats d’Ustec·Stes, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc·Sps i UGT han anunciat que es queden a l’interior de l’edifici de la conselleria: “S’ha trencat la pau social”, ha declarat la portaveu del primer, Iolanda Segura.

En aquest sentit, exigeixen la retirada d’aquesta ordre “autoritària”, que Gonzàlez-Cambray els rebi i que s’obri una negociació real sobre aquesta i altres qüestions. 

Els delegats també han fet una crida perquè, quan acabi la jornada d’aquest dijous, el personal educatiu i les famílies d’alumnes també es dirigeixin a la conselleria. 

Tot i això, l’accés a l’edifici ha quedat tancat i algunes desenes de persones s’han hagut de quedar a fora per sumar-se a la reivindicació.