5è aniversari del 3 d’octubre de 2017

Dilluns 3 d’octubre, a les 17h, a l’Àula Magna de la Facultat de geografia i història de la Universitat de Barcelona, David Caño, portaveu de la IAC, va participar com a ponent de la jornada de debat, organitzada per la Plataforma 3 d’octubre, sobre les reivindicacions i les propostes de futur que van provocar la convocatòria de la vaga general del 3/10/17, en el seu 5è aniversari.

D. Caño va criticar el lamentable paper de CCOO i UGT que van preferir pactar amb les patronals, i dir-n’hi aturada de país, … van preferir donar suport a un “lock out” (tancament patronal) que a una vaga general convocada pel sindicalisme combatiu d’aquest país.

La conducció de l’acte, amb el títol Anem-hi? Perspectives de futur, ha anat a càrrec de la periodista Cristina Mas i s’hi han convidat els sindicats convocants d’aquella vaga general. Han intervingut sindicats de l’estat espanyol que van donar suport a la vaga general (Intersindical Canaria, Langile Abertzaleen Batzordeak (LAB) i Intersindical Valenciana. Per part dels sindicats convocants de la vaga general hi ha hagut les intervencions de I-CSC, COS, IAC, CO.BAS, SO.

Ha tancat la sessió el portaveu de la Plataforma 3 d’octubre Jordi (Koki) Gassiot que ha destacat que l’èxit de la vaga general no hagués estat possible, sense la convocatòria prèvia dels sindicats: CGT, CNT, COBAS, COS, IAC, I-CSC i SO. Aquests sindicats van saber posar, a disposició de la classe treballadora del nostre país, l’eina de la vaga general.

Segons la Plataforma el sindicalisme combatiu va saber donar eines a la classe treballadora, quan el sindicalisme sistèmic estava cec i sense respostes. I ha expressat l’esperança de que les propostes dels sindicats marquin la línia de futur de la lluita antirepressiva. Per al portaveu de la Plataforma cal treballar per a que la fi de la repressió, com a eina d’imposició política, converteixi les organitzacions antirepressives en un vestigi del passat.

 

David Caño, Intersindical alternativa de Catalunya (IAC)