Rubí, B. Braun Medical 6,5%

La plantilla de B. Braun Medical és en procés de mobilitzacions per reivindicar un increment salarial del 6,5%, el compliment del pla d’igualtat i la reducció de la càrrega laboral. Ahir dilluns unes 400 persones es van manifestar tallant el transit de la carretera BP 1503. Les protestes de la plantilla ja fa dies que duren i si les negociacions no avancen hi ha previstes més accions.

El 13 al 17 la producció s’aturà una hora, i el dia 18 hi ha convocada jornada de vaga de 24 hores. També s’ha registrat comunicació de vaga pel 19, 20, 21 i 22 d’octubre. Representants de les persones treballadores afirmen que l’empresa pren decisions de manera unilateral, que no s’acompleix el pla d’igualtat i que la càrrega de feina s’ha incrementat. Respecte a l’increment salarial s’informa de que fa dos anys no van rebre cap pujada; que l’increment de l’any passat va ser mínim (0,8%) i que ara l’empresa ofereix només un 2,5%. Els sindicats mobilitzats exigeixen un increment del 6,5%.