Defensem els drets socials

Per la pujada de salaris i pensions amb l’IPC real.

El 19 de novembre més de 5000 manifestants a Barcelona convocats per la Coordinadora de Moviments socials de Catalunya, de la qual IAC en forma part, hem sortit al carrer per la defensa dels drets socials i laborals i per a reclamar un augment de salaris i pensions amb l’IPC real.

A l’inici, davant de la seu del Banc d’Espanya a Barcelona, s’ha exigit el cessament del seu director, un personatge ultraliberal i antisocial.

La manifestació ha finalitzat a la plaça Sant Jaume, on representants de 14 organitzacions i sindicats hem llegit el manifest amb les reivindicacions.

Per part de la IAC han parlat l’Assumpta Barbens, portaveu de la IAC, i en Diego Mendoza, membre de la USTEC-STEs-IAC, que han defensat una educació pública i de qualitat, revertir les privatitzacions i assegurar el caràcter estable i digne de les plantilles a totes les administracions públiques de Catalunya. També s’ha denunciat l’abús de la temporalitat al sector públic. Des de la IAC ens hem posicionat per la plena gratuïtat de les universitats públiques i la formació professional; així com assegurar una plaça pública i gratuïta a tota la infància de 0 a 3 anys. També hem demanat al Conseller d’Educació, J. Gonzàlaez-Cambray, una negociació real ja per revertir totes les retallades exigides durant el curs passat en nombroses convocatòries de vaga.

També hem manifestat la voluntat de prosseguir amb les mobilitzacions en defensa de les reivindicacions.

La lluita contiua!

Les entitats que han fet la lectura del manifest de la coordinadora de moviments socials i sindicals són: Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania, Coordinadora d’Assemblees de Treballadors/es en Atur de Catalunya, ASJUBI i Marea Pensionista-COESPE, Aliança Contra la Pobresa Energètica, PAH i Sindicat de Llogateres, Marea Blanca, Coordinadora Residències 5+1, Plataforma SAD, PAICAM, Papers per Tothom, Plataforma per la PAU contra les guerres OTAN NO, COBAS, CGT i la IAC.