52 electes per CATAC-CTS/IAC

CATAC-CTS/IAC es situa, després de les eleccions sindicals de l’ICS d’ahir dimecres 29 de març, com a quarta força sindical, amb 52 membres electes, millorant resultats, i mantenint-se com el primer sindicat de classe d’àmbit nacional del sector.

Els sindicats institucionals UGT (80) i CCOO (73) es situen en primer i tercer lloc respectivament, mentre que el sindicat corporatiu Metges de Catalunya (MC) aconsegueix 79 electes, mantenint-se en el segon lloc; SATSE (sindicat corporatiu d’infermeria) pateix una important reculada i passa a ser la 5ena opció més votada. La I-CSC es ressent del fraccionament del seu vot per l’escissió amb Som Intersindical.

En aquestes eleccions s’han escollit els 431 membres de les juntes de personal de professionals de L’Institut Català de la salut (ICS) de tot el territori nacional. Els delegats electes dels 14 sindicats amb representació hauran d’assumir les tasques de defensa del col·lectiu de persones treballadores de l’ICS.

Fem una avaluació molt positiva d’aquest procés electoral: tant des de la perspectiva pandèmica com de la de la diversitat d’opcions de candidatures (18 organitzacions) els resultats obtinguts per CATAC-CTS/IAC només s’expliquen per la bona acció sindical realitzada els últims 4 anys i la valoració positiva de les persones treballadores.

Des del web de CATAC-CTS s’ha fet un agraïment a les persones que han recolzat el sindicat en aquest procés electoral.

Han estat 4 anys durs, amb pandèmia pel mig, on hem lluitat per intentar que les condicions laborals de tothom que treballa a l’ICS siguin les millors possibles però encara queda molt per fer: s’està negociant un 3er acord en el què farem el possible per a que ningú quedi enrere, hem de tombar la infame Borsa de Treball per a que les contractacions siguin més justes i transparents i hem de vetllar per que tots els estaments de l’ICS siguin valorats i cuidats com toca. Del web de CATAC-CTS/IAC.

Resultats (segons web gencat)