Eleccions Taulí: FTC-IAC es manté i consolida

El passat 19 d’abril es van celebrar les eleccions sindicals al Parc Taulí amb 8 candidatures, 4 d’elles representaven un únic col·lectiu professional: MC (facultatives), SATSE i FAPIC (infermeres) i USAE (tècniques en cures auxiliars d’infermeria); i 4 candidatures de sindicats de classe (tots els col·lectius): UGT, CCOO, USOC i nosaltres la FTC-IAC. Aquests van ser els resultats obtinguts:

En comparativa amb el 2019, hi ha hagut un 3,7% menys de participació que ha fet que les companyes hagin concentrat el seu vot passant de 7 candidatures amb representació a 6. Nosaltres, fruit d’aquesta concentració, hem perdut suports, però hem aconseguit mantenir la representació dins del comitè d’empresa. A diferència d’una de les grans centrals sindicals com ara CCOO, el  sindicalisme alternatiu al Parc Taulí ha pogut consolidar-se en aquest context.

Una de les claus per poder mantenir la nostra representació ha estat la gran feina que des de fa més de mig any estem fent a les xarxes socials. Tenim capacitat crítica, capacitat de generar alternatives i les estem fent arribar a les nostres companyes. Aquest camí emprès ho vam reforçar a la campanya electoral ampliant les xarxes socials perquè cap companya que li pugui agradar les nostres idees es quedi sense saber de nosaltres.

Les companyes han decidit que siguin altres forces sindicals les que liderin el comitè d’empresa, no sabem si amb la nostra capacitat creativa serem capaços de deixar liderar les accions del comitè d’empresa, com fa 8 anys que fem, però el que sí que tenim clar és que hem de transmetre a les nostres companyes les nostres idees, fer-les arribar i que vegin que a la FTC-IAC hi ha companyes disposades a lluitar i a no deixar-nos robar drets que han costat molt aconseguir.

Amb feminisme, amb alternatives i decidint a les nostres assemblees, valors de la FTC-IAC al Parc Taulí, continuarem fent passos en la lluita pels nostres drets laborals per millorar les nostres vides de forma col·lectiva.

                                   

Sabadell, 25 d’abril 2023

Informació de la Secció sindical FTC-IAC del Parc Taulí