6è aniversari de la vaga general 2017

El referèndum com a expressió legítima

La Plataforma 3 d’octubre contra la repressió i per les llibertats, de la que forma part la IAC, aquest matí, a l’Aula Ronda de Barcelona, ha celebrat roda de premsa en motiu del 6è aniversari de la vaga general amb més seguiment del país al segle XXI (convocada per CGT, CNT, Co.bas, COS, I-CSC, IAC i SO).

Esther del Alcazar, Toni Marcó i Koki Gassiot, com a portaveus de la Plataforma, han fet lectura del comunicat. Han recordat que avui es compleixen sis anys de la vaga general més gran del segle XXI a Catalunya, hereva de la mobilització social més gran del segle XXI a Europa, i fruit de la més vergonyosa repressió d’un estat europeu a les classes populars en l’exercici dels seus drets. Des de la P3O s’ha exigit al deslegitimat govern espanyol a Catalunya, que reconegui el referèndum del primer d’octubre de 2017 i el seu resultat a favor de la independència com a expressió legítima de la voluntat del poble de Catalunya”.

Els portaveus s’han posicionat en contra d’una possible llei d’amnistia espanyola amagui sota l’estora els despropòsits democràtics de l’estat, de la seva policia, dels seus fiscals i jutges.

S’ha fet recordatori de que, segons l’article primer del Pacte internacional dels drets econòmics, socials i culturals de Nacions unides, tots els pobles tenen el dret a l’autodeterminació. Les actuals prioritats de la plataforma s’han definit des de la fi de la repressió social, política i sindical a Catalunya; cap amnistia per les forces de seguretat repressores i la continuïtat del procés d’autodeterminació.

La Plataforma ha enregistrat la roda de premsa, el vídeo es troba a disposició al canal Youtube de la P3O.

Els membres de la Plataforma han encès i bufat les espelmes d’un pastís d’aniversari per demanar un “desig secret”, compartit, on les espelmes han simbolitzat la flama encesa que suposa l’anhel de llibertats del país.

Llegir notícia al web P3O