Jornada de vaga del 7 de febrer

Matí: concentracions a diferents entrades principals a la ciutat de Barcelona i manifestacions arreu del territori al migdia.

Tarda: manifestacions a diversos punts de Catalunya, la principal convocada a les 6 al parc del Clot de Barcelona.

El passat 7 de febrer els sindicats CGT i IAC vam convocar una vaga general parcial per fer visible la solidaritat amb el poble palestí als centres de treball i al carrer: perquè les guerres precaritzen la vida dels que la pateixen i la de tota la classe treballadora mundial. L’aturada estava convocada de 12 a 14h i també en les dues últimes hores de cada torn i en tots els sectors.

Des de la roda de premsa que es va fer el dilluns dia 5 de febrer, on més de 170 entitats van convocar la jornada de lluita, hi ha hagut més d’una setantena d’adhesions, arribant a les 256 entitats que van cridar a la jornada de lluita per Palestina i a aturar el món fins a la finalització del genocidi.

Durant el matí ens vam manifestar en diferents punts d’accés de la ciutat de Barcelona i algunes principals carreteres per mostrar la nostra solidaritat i exigir a més de la finalització del genocidi, la de l’apartheid que és pateix per part de l’estat d’Israel. Reclamem uns pressupostos per una vida digna i no per al finançament armamentístic i militar. Instem a les institucions del país que trenquin relacions amb l’estat d’Israel, sobretot les relacions comercials que tenen com a finalitat la vulneració dels drets humans, i que inverteixin en polítiques socials que acabin amb la precarietat de la classe treballadora.

A banda de les manifestacions de primera hora, i va haver diferents mobilitzacions a partir de les 12 del migdia a més de 25 municipis de Catalunya. A Barcelona diverses concentracions a Gràcia, a la plaça Maragall, al MACBA, a la plaça dels Països Catalans, a la plaça Urquinaona (convocatòria de la IAC) i a la plaça Sant Jaume (convocatòria d’entitats i sindicats de periodistes contra l’assassinat de 121 periodistes perpetrat per l’estat d’Israel), entre d’altres. Totes dins el marc de la jornada de lluita del 7 de febrer per donar visibilitat al patiment de Palestina i mostrar la solidaritat amb Gaza i la seva població.

Finalitzades les mobilitzacions és va visitar les companyes en vaga de fam (per Palestina) per mostrar el nostre suport a la seva iniciativa pacífica.

El seguiment de la vaga és complicat ja que amb la deslocalització, i amb una franja horària limitada, no es disposen de dades. El fet important, però, va ser donar veu a Palestina i l’atac genocida que està patint. No restarem impassibles davant l’extermini i el desplaçament del poble palestí. Exhortem als governs a acabar amb pressupostos militars i amb la venda d’armes a Israel; i realitzar inversions en sanitat, educació, ocupació i serveis socials.

Per la tarda, es van convocar diverses manifestacions arreu de Catalunya. A Barcelona, a les 18 hores al Parc del Clot, és van trobar les columnes del Maresme, del Vallès i del Baix Llobregat.

També es van produir mobilitzacions a tot el territori nacional: Lleida, Girona, Granollers, i diferents capitals de comarca amb manifestacions, concentracions i lectures de manifests.

A Barcelona una manifestació multitudinària va recórrer els carrers del Poblenou, la mobilització va ser constant.

No ens quedarem en silenci davant la barbàrie que està perpetrant l’estat d’Israel contra el poble palestí. Prop de 30.000 morts, milions de persones desplaçades, bombardejos constants contra infraestructures vitals per a la població… Es tracta d’un genocidi en tota regla i no ens podem mantenir impassibles davant aquesta vulneració flagrant dels drets humans. Una vulneració feta amb la complicitat de les institucions espanyoles i catalanes que segueixen venent armament i matèries primeres per a la seva fabricació a les empreses israelianes. Calen sancions per part de la ONU per aturar el genocidi.

La història jutjarà el que està passant i els còmplices del genocidi, l’apartheid i la massacre. Palestina serà la vergonya del segle XXI si no fem res per canviar-ho. No podem seguir impassibles.