Comunicat de “Rumbo a Gaza”

Aquest matí, “Rumbo a Gaza”, entitat que coordina les delegacions nacionals de l’Estat espanyol, ha pregat de fer difusió del següent comunicat:

22 d’abril de 2024, Istanbul

Rumbo a Gaza, membre de la Freedom flotilla coalition (FFC), fa arribar aquesta informació a tots els participants de la Campanya 2024:

    1. La campanya segueix en marxa amb el pla previst de navegar cap a Gaza, la data prevista de sortida és el dia 24 d’abril.
    2. Davant la inacció del nostre govern davant el genocidi que Israel està portant a terme contra la població palestina de Gaza, la nostra acció civil i pacífica vol denunciar l’il·legal bloqueig marítim que pateix Palestina. La missió és composa de dos vaixells de participants i un de càrrega amb 5.500 tones d’ajuda humanitària.
    3. Som conscients de les pressiones polítiques que hi ha per impedir que les naus puguin navegar. Diversos països han visitat Turquia els últims dies per pressionar en aquesta direcció, però no acceptarem que no és permeti navegar a un estol de vaixells plens de civils que amb una acció pacífica vol arribar a les costes de Gaza. L’estol està compromès amb el poble de Palestina, amb la defensa del dret internacional i amb les disposicions del Tribunal internacional de justícia.

Per això exigim:

    • La llibertat de navegació per aigües internacionals i protecció dels nostres governs davant les amenaces d’agressió pirata i violento que anuncia Israel.
    • El lliure lliurament d’ajuda humanitària a Gaza. No reconeixem cap dret a Israel de controlar una ajuda certificada des de les duanes d’origen.
    • Als nostres governs i a la Unió europea els demanem coherència, i que no segueixin sent còmplices de la vulneració de tot el dret internacional donant l’esquena al genocidi en que està perpetrant Israel contra el Poble de palestí.

Rumbo a Gaza / Freedom Flotilla Coalition

Seguiment en xarxes:

#BreakTheSiege
#LetThemSail