Les companyes i companys del Sindicat Ferroviari s’incorporen a la IAC

El projecte de sindicalisme combatiu de la Intersindical Alternativa de Catalunya creix.

Les companyes i companys del Sindicat Ferroviari s’incorporen la la IAC. Després d’anys de treballar plegades organitzant mobilitzacions com les del primer de maig, la lluita contra les retallades i constatar que la concepció de la tasca i la línia sindical era en bona part coincident es va iniciar un procés de debat entre els sindicats que conformen la IAC i la secció catalana del Sindicat Ferroviari. Procés que ha culminat avui 25 de gener de 2018, quan el Consell Nacional de la IAC ha votat de manera unànime l’entrada del Sindicat Ferroviari, que a la vegada al seu darrer congrés havia acorda’t demanar formar part de la IAC.

El sindicat ferroviari agrupa treballadores de les diferents empreses del sector ferroviari, transport de viatgers, mercaderies, manteniment de la infraestructura, manteniment de material i vehicles ferroviaris, serveis a bord, servei de maniobres, informació i venda, neteja de trens i estacions, pàrquings, etc

El sindicat ferroviari té delegats i delegades en grans empreses del sector ferroviari i en diferents contractes ferroviàries. Destacant Adif o el Grup Renfe, amb representació en els seus Comitès Generals d’empresa i d’altres companyies com Ferrovial, Irvia, Nertus, Acciona, Incosa, Saba, entre d’altres.

La incorporació del Sindicat Ferroviari a la IAC suposa un pas important en el creixement d’un model sindical democràtic i de classe en el qual les treballadores són les protagonistes.

Barcelona 25 de Gener de 2018