Ni al cap ni enlloc! prou impunitat policial!


El 14 de Novembre de 2012 la Intersindical Alternativa de Catalunya conjuntament amb altres formacions sindicals va convocar una vaga general, amb el lema «retallar es robar».

Ens trobàvem amb una crisi econòmica profunda que estava sent aprofitada pels polítics neoliberals per retallar els serveis públics. Aquestes retallades tenien dos objectius, el primer rescatar la banca i el segon obrir nous camps de negoci per a les empreses privades. Aquell dia les unitats antiavalots dels mossos d’esquadra van desplegar una violència repressiva indiscriminada, amb el resultat de 30 manifestants ferides, entre elles Ester Quintana, que va perdre un ull.

L’ús indiscriminat de la força no es pot separar de que la vaga general del 14N era la segona en poc més de 7mesos. En aquell moment l’esquerra sindical i el moviment del 15M desenvolupaven una oposició molt forta a les polítiques neoliberals aplicades tant per la generalitat com pel govern de l’Estat. No podem oblidar que en Felip Puig, en aquells moments conseller d’interior, havia publicat una web de delació després de la vaga del 29 de març d’aquell any, ni que durant aquella vaga els antiavalots havien llençat gasos lacrimògens contra la manifestació convocada per la comissió laboral del 15M i l’esquerra sindical.

Com ja hem dit el 14N, les unitats antiavalots dels mossos van seguir amb l’espiral de violència, el seu objectiu estava clar, generar por per frenar la resposta popular a les polítiques de retallades del govern. A Tarragona els mossos d’esquadra van reprimir fortament la manifestació que es desenvolupava aquell matí, arribant a ferir al cap a un noi de 13 anys, noi que era aliè a qualsevol tipus d’aldarull. Com a sindicat denunciem aquells fet, així com totes les agressions que policials i defensem que la policia no pot tenir impunitat, no podem permetre que la repressió limiti l’exercici dels legítim dret a la protesta. Donem tot el suport a la família que ha demandat als agent relacionats amb aquesta agressió. Ni al cap Ni en lloc. Prou impunitat judicial.