Primeres valoracions del #8M: Èxit de la #VagaFeminsta

Aquest #8M ha estat històric, el moviment feminista ha fet un salt qualitatiu i quantitatiu, dones de 4 quatre generacions han coincidit als carrers, colze a colze.

Tant les assemblees prèvies com les manifestacions nocturnes del dia 7 ja feien veure que la vaga venia forta..

Com a dones sindicalistes valorem molt positivament les primeres hores de la vaga. A Catalunya hem vist piquets multitudinaris a moltes ciutats així com manifestacions  i accions massives.

El moviment feminista porta anys treballant, agrupant allò dispers i  unint allò diferent i aquest 2018 ha cristal·litzat una mobilització de masses, que ha entrat de ple als llocs de feina. Per exemple a RENFE Catalunya l’aturada arriba al 45%.  Tanmateix la vaga s`ha estès a les cures, moltíssimes dones han decidit fer no assumir totes aquelles feines invisibles,

impagades, que les dones fem cada dia i que mouen el món.

Des del sindicalisme combatiu, de la mà del moviment feminista, s’ha fet una aposta valenta per construir una vaga general, que poses en primer pla l’opressió i la discriminació que pateix el 50% de la població. Està sent un dia històric, on tota la població està aprenent acabar amb el sexisme ha de ser un objectiu de les classes populars en general i de la gent treballadora en particular.

La manifestació de les estudiants a Barcelona ha estat enorme ( a la UAB han parat el 90% a la facultat de Ciències Polítiques i el 75% a Ciències) una gran onada feminista ha omplert el centre de la ciutat. Una nova fornada de dones, valentes, lliures, feministes està arribant disposades a trencar amb el sexisme a tots els àmbits de la vida.

Ens veiem aquesta tarda a les manifestacions unitàries.