IV delegació sindical solidària a Palestina

Aquest any 2018 una delegació de sindicalistes  de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Langlile Abertzaleen Batzordeak (LAB) i Central Unitaria de Traballdores  (CUT- Galiza) van a Palestina per portar la solidaritat internacionalista al poble palestí.

La visita serà a Cisjordània atès que el govern sionista d’Israel impedeix la visita a les nostres companyes del sindicat  ILCU (Unió de Comitès Independents de Treballadors, per les seves sigles en anglès) radicades a Gaza.

La brigada sindical tindrà una agenda completa amb visites i trobades amb sindicats independents, organitzacions de dones, xarxes veïnals, el moviment del BDS (Boicot, Desinversions i Sancions) grups i camps de refugiades, check-points…. de Ramallah a Hebron, Qalquilia, Tulkarem, Betlem i Jesuralem.

La relació amb les treballadores de Palestina ve d’antic i s’ha anat reforçant al llarg d’anys de contactes tant per visites a Palestina, com l’organització de gires d’organitzacions palestines a Catalunya i la resta de l’Estat, axí com el Fòrum Social del a Mediterrània de Barcelona (juny de 2006) com al Fòrum Social Mundial de Tunísia de 2013.

El 1 de maig és el dia internacional de la classe treballadora, un dia de record i homenatge a les companyes que ens han precedit, un dia lluita per una vida digna i millor i un dia d’internacionalisme, en el qual les treballadores d’arreu del món i les seves organitzacions sindicals estrenyen llaços de solidaritat que superen les fronteres i trenquen amb el racisme i la xenofòbia.

Aquest 1 de maig construïm ponts entre una riba i l’altra de la mediterrània.

Visca Palestina Lliure!