Davant la Naqba permanent, multipliquem la nostra solidaritat

Com cada 15 de maig, els i les palestines commemoren la “Naqba” o “catàstrofe”. Amb aquest nom es recorda l’autoproclamació l’any 1948 de l’Estat d’Israel, que va suposar per al poble palestí la despossessió de les seves terres i la pèrdua dels seus drets individuals i col·lectius, en un procés de permanent d’ocupació, expulsió i colonització que encara avui continua.

Entre 1947 i 1948, entre 750.000 i 800.000 palestines van ser expulsades de les seves llars i al voltant de 500 pobles van ser destruïts. Implementant l’anomenat pla “Dalet” aquest fet va suposar el que Illan Pappé anomena com un procés de neteja ètnica.

Avui dia, l’Estat d’Israel manté i aprofundeix la brutal colonització Palestina a través de l’ocupació il·legal de Cisjordània, l’ocupació i annexió il·legals de Jerusalem Est i els Alts del Golán sirians, el bloqueig a Gaza i l’asfixia de les ciutats palestines amb l’anomenat mur de l’apartheid Un robatori continuat de terres i la incessant construcció d’assentaments a l’esquarterat territori ocupat. No oblidem tampoc els més de 6 milions de persones que romanen com a refugiades al sud del Líban, Siria i Jordània principalment i a altres campaments dintre de les fronteres de la Palestina històrica.

El 2018 es compleixen 70 anys d’expulsió, colonització i manteniment d’un règim d’apartheid a càrrec d’un estat que, amb la complicitat de l’anomenada comunitat internacional, manté a l’estat d’Israel com un estat colonial d’assetjament amb plena immunitat davant del dret internacional.

Des de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya) apel·lem tant al sindicalisme combatiu i de classe, com al conjunt de forces socials i polítiques a sumar-se als actes de lluita i resistència del poble palestí que s’està manifestant pacíficament a través de la “Marxa del retorn”. Una mobilització que entra en la seva última setmana amb un balanç, de moment, de més de 100 assassinats i més de 4.000 ferits. Una repressió gratuïta davant d’una inacció internacional. L’estat d’Israel contínua al 2018 el que va començar al 1948. La Naqba permanent i sostinguda.

Davant d’aquesta situació intolerable cal augmentar la pressió a l’Estat d’Israel mitjançant la campanya BDS (Boicot Desinversions i Sancions a l’Estat d’Israel). Una campanya que, emmirallant-se en la campanya contra l’Apartheid Sud-africà als anys 80 i 90, ha d’arraconar i aïllar a l’Estat d’Israel com un estat pària fins que no compleixi la legalitat internacional i acabi amb el règim d’apartheid de la població palestina.

Davant la Naqba permament, multipliquem la nostra solidaritat.

Visca Palestina lliure.

Intersindical Alternativa de Catalunya

14 de maig de 2018