Revertim les retallades, acabem amb el 155, llibertat presos i preses!

Avui 14 de maig de 2018 en Quim Torra ha estat elegit nou president de la Generalitat. Sense entrar en valoracions polítiques com a Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) volem plantejar una sèrie de qüestions:

Des de la IAC mantenim l’exigència al govern central de la retirada del 155, la reversió dels seus efecte i la reactivació de l’activitat dels departaments.

Des de la IAC exigim a presidència i al govern una aposta decidida pels serveis públics i pel personal que els desenvolupa. Cal revertir totes les retallades patides en els darrers anys, tant pel que fa a la prestació de serveis com en el referent a les condicions laborals de les treballadores i treballadors: ni la Generalitat de Catalunya, ni la resta de l’administració pública catalana, poden seguir a la cua en els drets laborals del seu personal, laboral o funcionari; i això ha de canviar!

La Generalitat també ha de defensar a les persones treballadores que estan afectades per repressió política, social i sindical; especialment la derivada de l’activitat de l’administració catalana. Repressió que afecta tant a bombers, forestals, docents de primària i secundària, personal de les universitats i altres professionals així com a les estudiants i altres usuàries dels serveis públics.

La IAC espera poder reiniciar en breu els processos de negociació que permetin acabar amb la situació de precarietat laboral que portem anys patint a molts nivells, especialment els derivats de l’interinatge i els contractes temporals de tot el personal (docents, sanitaris, personal d’administració, bombers, …) tant de la pròpia administració de la Generalitat com de tot el seu sector públic, i de totes les concertades.

Revertim les retallades!
Acabem amb el 155!
Llibertat presos i preses!
Retorn de les exiliades!
Entre totes decidim-ho tot!

Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC)

Catalunya, 14 de maig de 2018