Contra les retallades horàries als ambulatoris

Sobre les experiències pilot relatives a la finalització de l’atenció primària dels CAP a les 17h, que està començant a desenvolupar el Departament de Salut, de manera no oficial, consistents en organitzar les agendes dels professionals de manera que els serveis d’atenció primària acabin a les 17h i posteriorment començar un tram d’urgències fins a les 20h, volem expressar que:

Aquesta implementació suposaria una retallada sense precedents a la ciutadania, per a qui l’accessibilitat a les visites del seu metge de família o pediatra quedaria reduïda d’una manera important. Aquesta mesura suposa una destralada als serveis públics, ja de per si maltractats des de fa massa temps, amb motiu de les polítiques neoliberals dels nostres governants, tendents a reduir-los a la mínima expressió.

També es podria convertir en un ERE encobert, doncs podria representar una retallada important de les plantilles ja de per si mateix minvades, després de les retallades iniciades a partir del 2011.

Volen vendre com a conciliació laboral una mesura que, lluny de ser una solució, empitjora l’atenció de la ciutadania sense ser una millora per a les persones treballadores. Ans al contrari! Ja que les hores d’assistència programada es traduiran en hores d’atenció urgent.

Des de la IAC tenim el convenciment que és un caramel enverinat amb el qual la nova consellera de Salut, pel que sembla fidel seguidora de les polítiques de Boí Ruiz, ens vol seduir i enganyar.

La solució passa per contractar el nombre de professionals necessaris per tal d’assegurar per igual el descans de les persones treballadores i l’assistència sanitària a la població.

La nostra posició com a sindicat és de total disconformitat amb qualsevol mesura que contribueixi a retallar encara més els serveis públics i pugui posar en perill els llocs de treball, així com mostrar la  nostra disposició a iniciar les mobilitzacions necessàries per lluitar amb totes les nostres forces,  contra la seva implementació.