El Govern incompleix els acords del Parlament i maltracta i discrimina les treballadores i els treballadors públics

COMUNICAT funció pública posterior a la reunió de la Mesa general del 20 juliol 2018

La IAC emet un comunicat de posicionament sindical després de la primera reunió de la Mesa general de la funció pública amb l’actual govern de la Generalitat a la que va assistir el nou conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública Jordi Puigneró.

La IAC considera que la proposta del govern, “que diu que vol eixamplar les bases”, menysprea al seu propi personal. L’aixecament del 155 era l’oportunitat de posar en valor la tasca de la plantilla del sector públic i començar a fer efectius els compromisos i la Moció del Parlament de Catalunya de reversió  de les “retallades”.

Però la IAC ha trobat completament insuficient les propostes presentades. La pèrdua de poder adquisitiu real de les retribucions directes des del 2010 és d’un 17,27%. Si considerem la pèrdues de drets socials ens aniríem a molt més enllà d’un 20%; l’oferta d’increment de govern d’aproximadament un 1,6% es indignant… Tampoc hi ha compromisos amb el retorn  de les retribucions al 100% de les ILT ni per recuperar  les pagues robades del 2013 i 14, incomplint la Moció 121/XI del Parlament de Catalunya.

El comunicat es tanca amb el convenciment de no cedir a propostes de menystenimet, fa una crida a l’organització, a la mobilització, i pressionar per millorar les condicions laborals.