11S-18: sindicalisme alternatiu

El sindicalisme alternatiu i compromès de l’Estat espanyol, reunit a Barcelona, hem acordat aquest comunicat de suport als drets polítics, socials i sindicals de Catalunya.

 

El sindicalisme compromès amb el dret a l’autodeterminació i contra la repressió.

L’1 d’octubre del 2017 el poble català va exercir el dret d’autodeterminació que ja es va iniciar fa anys. Des de les consultes populars que van començar al 2009, passant per la consulta del 9 de novembre de 2014 o les 18 vegades que s’ha demanat a l’Estat la possibilitat de fer un referèndum.

Els sindicats signants vam estar al costat del poble català per defensar el dret a decidir lliurement el seu futur.

Els sindicats sobiranistes catalans van impulsar les vagues del 3 d’Octubre i el 8 de Novembre, tant per millorar les condicions de vida de la classe treballadora com per defensar les seves llibertats socials i laborals.

L’aparell de l’Estat Espanyol està desenvolupant una ofensiva repressora contra diferents sectors del moviment per a l’autodeterminació de Catalunya: representants polítics, activistes de l’ANC, Òmnium o dels CDRs. Algunes d’aquestes persones porten pràcticament un any a la presó sense judici, altres a l’exili. Malgrat això, la repressió no acaba aquí: docents, personal bomber i artistes també són perseguides amb l’únic objectiu de generar por per així intentar apaivagar el moviment per a l’autodeterminació de Catalunya.

El sindicalisme també ha patit i pateix repressió quan lluita. Bódalo, Alfon, Sidil, Molero i molts altres sindicalistes empresonats per defendre els drets. És per això que sabem que si l’Estat és capaç d’imposar la seva repressió en un lloc se sent amb més força per reprimir a un altre, sobretot quan s’ha intensificat la complicitat ideològica de certa esquerra política. Si l’ofensiva repressiva i la retallada de drets es consolida a Catalunya, s’acabarà normalitzant també a la resta de l’Estat, motiu pel qual hem de defensar sense fisures el dret a vaga i el fi de la persecució dels qui el van exercir la tardor passada.

Des dels sindicats signants ens solidaritzem amb les persones preses, exiliades i perseguides, també amb les seves famílies, éssers estimats i companyes d’organització. Exigim la seva llibertat i la fi de la seva persecució.

Avui, quan s’acosta l’aniversari de l’1 d’octubre, les organitzacions signants ens reafirmem en el què ja dèiem l’any passat.

El dret al vot és un dret fonamental per a qualsevol societat que vulgui resoldre democràticament qualsevol conflicte de forma justa i participativa.

  1. El conflicte polític obert entre Catalunya i l’Estat Espanyol només pot resoldre’s a través d’un referèndum on el poble català pugui decidir lliurement el seu futur polític.
  2. Han estat les negatives contínues de l’Estat Espanyol a iniciar un procés que acabi en un referèndum pactat a Catalunya les que van obligar el Parlament de Catalunya a convocar de forma unilateral un referèndum d’autodeterminació per l’1 d’octubre de 2017.
  3. En cap cas pot ser la via de la prohibició, la repressió o la judicialització la resposta que doni el Govern de l’Estat Espanyol als desitjos de llibertat del poble català.

Com sindicats som conscients que la lluita de la classe treballadora de Catalunya per les llibertats és una lluita central per trencar amb la monarquia i les restes del franquisme que no es van eliminar durant la transició.

Ens comprometem a acompanyar aquesta lluita des del nostre territori i en els centres de treball.

La solució del conflicte a Catalunya passa pel respecte a la voluntat del poble català.

 

Barcelona, 10 de setembre de 2018