Entrevista a Marc Casanovas al bloc de “Poder Popular”

Marc Casanovas, un dels dos actuals portaveus de la IAC, ha estat entrevistat per Poder Popular en el seu bloc.

Per a Marc: “És evident que el que va permetre l’èxit de l’1 d’octubre va ser la capacitat de mobilització i d’autoorganització de la gent. L’emergència d’un moviment (des dels CDRs a les “escoles obertes”) en què el govern i les organitzacions de la societat civil es van recolzar, però que alhora els va desbordar. Fins al punt que la dinàmica d’autoorganització popular va superar amb escreix les previsions del Govern. (…)El Govern, però, es va veure desbordat per una dinàmica de mobilització i autoorganització que no controlaven ni preveien i que els va deixar fora de lloc.”

La entrevista complerta es va publicar amb data 7 d’octubre, en CATALÀ i ESPANYOL: “els ingredients per una aposta rupturista es van expressar a l’octubre en forma de moviment” (Marc Casanovas).

“Del primer d’octubre ha quedat una experiència d’empoderament i autoorganització popular massiva. Ha quedat la consciència clara per milions de persones del que significa enfrontar-se a un Estat modern. L’experiència de com els seus “consensos” es fonamenten en última instància en la força nua i crua. De l’1 d’octubre han quedat també formes d’autoorganització arreu del territori i xarxes de solidaritat a tot l’Estat i a escala internacional. Unes xarxes de solidaritat que van des del sindicalisme alternatiu a plataformes de moviments socials i que lluiten per les llibertats, contra la repressió i per la llibertat dels presos polítics. Espais en defensa del dret a l’autodeterminació, però lligant aquesta lluita amb la dels drets socials i laborals com a poble treballador.”

Poder Popular és una publicació del moviment sociopolític “Anticapitalistas”.