Solidaritat amb la vaga de Huertas de Peralta i les companyes de LAB

Des de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) volem manifestar la nostra solidaritat amb les treballadores de Huertas de Peralta (Azkoien, Nafarroa) que des del 26 de desembre estan en vaga indefinida per la defensa dels seus drets. Cal recordar que 6 treballadores han estat ferides per la policia quan defensaven el seu dret de vaga.
 Huertas de Peralta és una empresa de 130 treballadores (una de les més grans del sector) que fins fa poc no tenia comitè d’empresa constituït. Les primeres eleccions van donar 6 delegades a LAB, 2 a CCOO i una a UGT.
La direcció de l’empresa ha tingut una actitud venjativa contra les treballadores i ha utilitzat el règim de sancions per mirar de frenar la lluita per unes condicions laborals dignes, arribant a acomiadar a 4 treballadores, les quals haurien de ser readmeses immediatament.
Les companyes  treballadores de Huertas de Peralta són en la seva majoria migrants. La seva lluita trenca amb molts estereotips racistes que diuen que les migrants no defensen els drets laborals. La solidaritat obrera com la mateixa classe treballadora és internacional. Per aquest motiu aquest dijous una delegació de la IAC participarà a la jornada de lluita i solidaritat conjuntament amb companyes d’organitzacions afins i agermanades.
 Des de la IAC donem suport a la vaga indefinida convocada per LAB així com a totes i cadascuna de les reivindicacions que la motiven.
Solidariat!
Elkartasuna!