MANIFEST DEL SINDICALISME ALTERNATIU I DE CLASSE

Des de la IAC, juntament amb els sindicats LAB, ESK i Steilas del País Basc,  CUT de Galícia, CUT d’Aragó, Intersindical Valenciana, SAT d’Andalusia, FSOC i Intersindical Canària, CSI d’Astúries i STEI- Intersindical Illes Balears presentem el Manifest del sindicalisme alternatiu i de classe “Units i unides contra la repressió. Pels drets socials i polítics” acordat en l’Encontre Sindical Internacional a Cangas do Morrazo dels dies 13 i 14 de febrer passats, i on fem una crida a la omplir els carrers de Madrid el proper 16 de març en la gran manifestació de les 18.00 h.

MANIFEST: Units i unides contra la repressió. Pels drets socials i polítics

Estem en un moment polític i social absolutament excepcional, el judici farsa a què estem assistint aquests dies constitueix no només una vulneració flagrant dels drets més elementals de les persones acusades sino un autèntic judici a la democràcia, i el colofó d’una involució autoritària cada cop més evident que ara ha posat  en la banqueta als milions de ciutadans i ciutadanes que de forma pacífica es van atrevir a exercir els seus drets i expressar la seva voluntat política l’1 d’octubre a Catalunya.

Encontro Sindical Internacional a Cangas do Morrazo, 13 i 14 de febrer de 2019

La resposta demofòbica de l’Estat espanyol no ha deixat lloc a dubtes des de llavors: aplicació del 155, destitució del Govern de la Generalitat de Catalunya, cop d’estat de facto a les institucions catalanes per a deixar-les sota la seva tutela. Part del Govern a l’exili o encarcerat, activistes socials, persones del cos de bombers, docents, regidors i regidores, alcaldes i alcaldesses, ciudadania en general … personas encarcerades o imputades, acusadas de rebelió o sedició …

I és que en el darrer període, la lluita pel dret a l’autodeterminació a Catalunya ha constituït no només un dels principals factors polítics de desestabilitzaciónt del règim del 78, sino que també s’ha convertit en un nou camp de proves per a assajar «l’agenda oculta» de l’Estat espanyol, és a dir, tot l’arsenal d’excepcionalitat repressiva del poder legislatiu, mediàtic, polític, judicial o policial que després, amb diferents intensitats, s’aplica al conjunt dels pobles, dels moviments i de les classes treballadores d’arreu..

Aquesta escalada repressiva i les polítiques recentralitzadores que l’acompanyen no és desconeguda pels i les sindicalistes i els movimients socials que portem anys patint-la i lluitant contra ella. Pel sindicalisme alternatiu resulta força evident que cal inscriure aquest nou atac envers els drets polítics i socials del poble català en l’actual context de polítiques d’austeritat, de desmantellament i privatitzacions de serveis públics, de precarització creixent del món del treball i de feminització de la pobresa que patim les classes treballadores de l’Estat espanyol amb el 135 com a clau de volta.

Docents, sindicalistes, activistes per la vivenda digna, represaliades del moviment feminista, rapers i artistes per la llibertat d’expressió, activistes de la lluita antirracista o de les lluites de la classe treballadora migrant, activistes veïnals, estudiants contra les retallades represaliades… malauradament compartim plegades un fil comú.

I davant els atacs a la soberania popular, davant la involució democràtica, les retallades, la repressió, les privatitzacions i la precarietat, ens cal treballar per tal d’unificar les lluites i construir entre totes una agenda comuna dels movimients socials i del sindicalisme combatiu per tal de portar les reivindicacions del carrer a tots els centres de treball i a les institucions.

Per tot això, i més, els sindicats promotors d’aquest manifest volem mostrar el màxim recolzament a les persones i organitzacions que estan patint la repressió per defensar els drets de ciudadania, els drets socials, els drets sindicals i els drets polítics, i FEM UNA CRIDA al conjunt les persones treballadores a participar i recolzar totes les movilitzacions que es facin en aquest sentit i especialment OMPLIR ELS CARRERS DE MADRID EL DISSABTE 16 DE MARÇ, A LES 18.00 H, EN LA GRAN MANIFESTACIÓ per a protestar contra el judici farsa a l’1-O en el Tribunal Suprem. I donar una resposta massiva a aquest atac als drets civils i polítics més bàsics.  Un atac no només als presos i preses polítiques i al poble de Catalunya sino a tots i totes.

Perquè la democràcia no és delicte, el dret a l’autodeterminació no pot ser delicte.

Units i unides contra la repressió.

Pels drets socials i polítics, tombem el règim del 78 i els seus judicis farsa.

Construïm el futur des de la radicalitat democràtica.