16M, Madrid aplega al sindicalisme alternatiu

Aprofitant la convocatòria de la gran manifestació de dissabte que va omplir el Paseo del Prado els moviments socials de l’Estat espanyol es van reunir en una assemblea, proposada per la Plataforma 3 d’octubre, al centre social “La Ingobernable” per a consensuar estratègies antirepressives el dissabte 16 de març, al matí.

Hi van assistir col.lectius de persones migrants i anticapitalistes, organitzacions com Marxas de la dignidad, Madres contra la represión, Madrilenyos por el derecho a decidir, Assamblea internacional de los pueblos, Coordinadora 25SWith Catalonia, la Plataforma 3 d’octubre i sindicats i partit polítics de l’alternativisme de tot l’estat. Per part de la IAC es va comptar amb representació dels  IAC- CATAC, USTEC, CAU-IAC, FAA i FTC.

Els acords de l’assemblea van ser assumir el compromís de treballar per la construcció d’una xarxa antirepressiva a nivell estatal; redactar un manifest, preparar actes conjunts i una campanya antifeixista per les eleccions del 28 d’abril. Es va proposar que la xarxa possibilites compartir recursos, com els contactes jurídics i el suport econòmic a les persones repressaliades (caixes de solidaritat).

La cinquantena de persones assistents es van citar per una segona reunió el 30 de març a Barcelona.

A la tarda, les persones i organitzacions assistents, en un bloc propi, van participar en la manifestació on desenes de milers de persones van compartir l’espai entre les places de Neptuno i Cibeles. Aquest bloc, amb reivindicacions socials i antirepressives, venia encapçalat amb una pancarta per les repúblique(s), per les llibertats i l’autodeterminació i el derecho a decidirlo todo.