La IAC primera força sindical!

La IAC, Intersindical Alternativa de Catalunya, torna a ser la primera força sindical entre el funcionariat de la Generalitat de Catalunya.

Un cop acabat el cicle electoral sindical del mes de març de 2019 del funcionariat de la Generalitat de Catalunya dels sectors d’educació, administració i sanitat la distribució de persones delegades queda de la següent manera:

Som conscients que aquestes eleccions sindicals s’han donat en unes circumstàncies excepcionals. En aquests temps convulsos de retallades i d’involució autoritària de l’Estat, la IAC hem fet costat els treballadors i treballadores de la Generalitat i hem impulsat plataformes i diferents iniciatives per fer efectiu el dret d’autodeterminació i la plena sobirania, per la llibertat dels presos i les preses polítics/ques pel retorn de les exiliades, en defensa de l’autogovern de les nostres institucions i contra la repressió i el 155.

El sindicalisme alternatiu que fem a la IAC torna a configurar-se com la primera eina de lluita entre la gent treballadora del funcionariat català.

Continuem sent, amb diferència, la primera força sindical entre el funcionariat de la Generalitat de Catalunya. Amb 267 delegades el sindicalisme combatiu de la IAC es consolida en l’administració catalana. Volem donar les gràcies a tots i totes les que ens han fet confiança i al conjunt del funcionariat als quals intentarem no decebre en la tasca de representació i, sobretot, posar a la seva total disposició i facilitar totes les eines del sindicat per impulsar les seves lluites i la seva pròpia autoorganització com a gent treballadora.

També hem defensat, defensem i defensarem un marc de relacions laborals català que ens permeti apropar les negociacions al conjunt de la classe treballadora de Catalunya, amb eines d’intervenció a nivell local que ens deixin coordinar- nos de forma real a nivell global.

Hem intentat que el nostre treball sindical es fonamenti en la coherència i la honestedat. I entre moltes altres lluites el 29N vam impulsar una vaga general de la funció pública per començar a revertir les retallades i que es compleixin les resolucions del Parlament de Catalunya que s’hi comprometien. Som també la primera força sindical de Catalunya que es va posar al servei del moviment feminista i va legalitzar i ajudar a impulsar una convocatòria de vaga de 24 hores a Catalunya el 8 de març de 2017 i els següents anys.

Com a sindicat ens hem negat a signar pactes que reconeixien les retallades fetes, i a mercadejar amb els drets de les persones treballadores a canvi de “beneficis” pel sindicat o a supeditar els drets de les persones treballadores a cap partit polític. L’estructura democràtica, la transparència i la independència sindical són la columna vertebral de la nostra tasca sindical. I creiem en definitiva, que la gent treballadora de la Generalitat ho ha valorat i per això ens ha posat al cap davant de la representació en la funció pública.

En nom del sindicalisme alternatiu, de classe, feminista i sobiranista, moltes gràcies a totes per la vostra confiança!!!

La lluita continua !!!