12 de maig dia de la infermera. Què significa?

Avui és 12 de maig i el col·lectiu infermer celebrem el nostre dia. Tots apel·lem a un sentiment d’orgull per la nostra feina que és el CUIDAR tan desconeguda per la societat.

Però que s’amaga darrere de la nostra professió? Totes nosaltres estem sota convenis que reflecteixen la precarietat laboral que vivim en els nostres centres de treball. Cadascun dels nostres convenis es podria llençar a les escombraries i fer-ne un de nou. Un conveni que fos just amb la feina que realitzem diàriament i que a moltes ens consumeix. Partim de la base que totes les infermeres i infermers som iguals com diu la Constitució, ha ha ha… des de les infermeres que treballen en un hospital públic fins a les que treballen en una residència de discapacitats, salut mental o de gent gran ens preocupem del mateix CUIDAR.

Perquè doncs els convenis no són iguals per tothom? Totes tenim els mateixos problemes: unes ràtios insofribles per desenvolupar la nostra feina com ens agradaria, manca de material i temps, sentim cada dia com la pressió assistencial ens nega desenvolupar el que som i ens converteix en màquines de producció. Hem de conformar-nos amb la formació de l’Empresa, si és que la tenim, perquè els màsters i congressos no estan a l’abast de tothom. Ja ens agradaria!!!

Les noves generacions vénen a la feina cremades per la precarietat laboral i les generacions de gent gran no poden amb les càrregues de treball actuals, i és molt dur haver donat sang i fetge per la teva institució durant 30 anys i sentir-te que l’Empresa no et cuida com cal i ets un engranatge que molesta i no saben a on col·locar, per tant segueixes treballant amb càrregues físiques que et fan estar de baixa constantment. Tot plegat una pena!!!

Malgrat això segueixen sortint infermeres de les facultats per què les necessitem, perquè les infermeres fem una tasca que cap professional realitza a peu de llit i ens encanta poder CUIDAR encara que els nostres convenis i empreses cada dia ens ho posin més difícil.

Companyes i companys la lluita està en la unió de tots els professionals i els usuaris, perquè veritablement quan sigui gran jo vull que m’escoltis i em cuidis TU!!!

12 de maig de 2019