A la UAB som de colors!

Els CAU-IAC es mantenen com a segona força sindical del PAS de la UAB, milloren resultats al Comitè d’empresa i es revaliden com a l’alternativa real al sindicalisme sistèmic.

El passat 20 de juny es van celebrar, a la UAB, les eleccions sindicals al Comitè d’empresa del personal d’administració i serveis (PAS), al Comitè d’empresa del personal docent investigador (PDI) i a la Junta PDI, amb canvis molt importants en els equilibris de representació de les persones treballadores. Les eleccions a la Junta de PAS funcionari es van fer l’any passat amb el manteniment dels CAU-IAC com a segona força sindical.

Comitè d’empresa del PAS: CCOO perd la majoria absoluta i passa de 13 a 9 membres en una junta de 23. Els CAU-IAC augmenten de 5 a 6 membres, mentre que CGT i UGT aconsegueixen 4 membres cadascú. Aquests resultats ens omplen de satisfacció ja que implicarà un empoderament de les assemblees; no hi haurà unes majories al Comitè que permetin decisions “mono-colors”. És important ressaltar que la representació del Comitè d’empresa del PAS serà, per primera vegada, majoritàriament femenina.

Tot i que la IAC no ha presentat candidatures en l’àmbit de les persones treballadores del PDI, els canvis en aquesta representació mereixen un comentari.

Comitè d’empresa del PDI: CGT es manté com a primera força (10) i CCOO perd la segona posició amb la irrupció de la I-CSC que aconsegueix 7 representants (+info).

Junta PDI : la I-CSC esdevé primera força sindical del PDI funcionari en la seva aparició a la UAB amb 8 representants, CCOO en perd 3 (passa a 5 membres), CSI-f 5, UGT 3 i CGT 2.

  Comitè PAS Comitè PDI Junta PDI
CAU-IAC 6 (+1) * *
CSIF * 2 5 (-2)
CCOO 9 (-4) 5 (-4) 5 (-3)
CGT 4 (+2) 10 (-2) 2 (-2)
I-CSC * 7 (+7) 8 (+8)
UGT 4 (+1) 3 (-1) (-1)

*No es presentava

Cal valorar aquests resultats, per una banda, com un vot de càstig a la política de connivència de CCOO amb l’equip de govern de la UAB. Però també, com un vot de càstig a les polítiques de la rectora, Marga Arboix, afiliada a CCOO, que perd suport especialment en l’àmbit del professorat funcionari (titulars i catedràtics) que acaparen el màxim poder, i capacitat de decisió, dins de l’estructura orgànica de les universitats.

Aquests resultats suposen, com hem dit, una UAB amb més colors, més plural i més oberta a la negociació i consens.

Podeu visitar el blog electoral dels CAU-IAC de la UAB