No a la #LleiAragonès

El 10 de juliol, a les 6 de la tarda, diversos moviments socials que agrupen col·lectius i entitats socials en lluita en defensa dels serveis públics i contra la precarietat, van organitzar una acte per explicar el posicionament contra la “Llei Aragonés” a l’auditori de l’Espai Calàbria. L’acte comptava amb el suport de la Plataforma aturem la Llei Aragonès, de la que la IAC en forma part.


El Projecte de llei de contractes de serveis a les persones promoguda des del Departament d’economia del govern de la Generalitat, també coneguda com a “Llei Aragonés” (en fase de tramitació al Parlament) ofereix fórmules de contractació i cita a més de 150 serveis “a les persones” que qualifiquen com “externalitzacions” o, el que coneixem més pròpiament com privatitzacions. Aquestes afecten a tota mena de serveis en els àmbits de la salut, sanitat, educació, serveis socials i comunitaris i, fins i tot, en penals. Un llistat que no amaga el seu objectiu d’arribar al major espectre possible.

Aquest projecte de llei estableixen les bases normatives per a l’externalització de més d’un centenar de serveis. Això voldria dir que serien empreses privades les que gestionarien molts dels serveis bàsics dels que es gestionen, actualment, des de l’administració pública.

Aquesta externalització, en base interessos de l’empresa privada, podria suposar un nou increment en la precarietat laboral i una priorització del benefici econòmic per davant de la qualitat del servei. Podria significar, també,  consolidar la privatització dels serveis ja externalitzats i permetre que molts altres, que ara són de gestió pública, passin també a mans privades.

Assumpta Barbens, portaveu de la IAC, va fer una intervenció exigint la seguretat en el manteniment de la qualitat dels serveis públics i dels llocs de treball.