Contra la repressió, pels drets i les llibertats: Vaga General!

El 18 d’octubre ha estat una vaga general que ha desbordat totes les previsions amb milions de persones mobilitzades a tota Catalunya. El rebuig a les retallades socials i de llibertats ha buidat els centres de treball i omplert  els carrers i la classe treballadora ha fet palès que juga un paper central en el funcionament de la societat.

Assumpta Basrbens, portaveu de la IAC

La vaga general del 18 d’octubre ha estat seguida a tos els sectors productius, durant els propers dies donarem les xifres més concretes possibles, però la gentada que ha omplert els carrers i les places no deixa cap dubte de l’èxit de la mateixa. A més la vaga general del 18 d’octubre s’ha transformat en una vaga social, de consum i de cures amb la participació de no pocs sectors socials no organitzats al voltant dels llocs de feina.

De Nord a Sud i d’Est a Oest, del poble més petit a la ciutat més gran milions de persones han pres el control sobre les seves vides.

Les massivitat de les manifestacions arreu parlen per sí soles.

Ni l’intent de l’Estat d’atemorir la població ni la manca de decissió dels sindicats no convocants han impedit l’èxit de la mobilització. Existeix un sindicalisme combatiu que intenta estar a l’alçada de les circumstàncies. 

Com a sindicat hem posat al centre de la vaga les necessitats de la clase treballadora,  repartiment del treball i la riquesa mitjançant la reducció de jornada sense reducció de salari, la reversió de les retalladles i la retirada d’aquesta “llei del tot privatitzable”, anomenada llei Aragonés. 

No sabem que pot passar el dies següents però aquesta vaga general mostra que els drets socials, civils, polítics i econòmics de la gent treballadora han d’estar al centre de qualsevol procés  que es vulgui dir emancipador.

A banda de les motivacions econòmiques i laborals que ens han portat a convocar vaga general, les actuacions policials d’aquesta setmana ens porten a exigir la fi de l’espiral represiva i la dimissió dels responsables polítics que per acció o per omissió l’han permès.

Ens felicitem col·lectivament per la jornada d’avui. Hem vençut la por i hem demostrat que hi ha una altra societat possible basada en la solidaritat.

Contra la repressió i en defensa de les llibertats: Vaga General!