6N: la recuperació de drets perduts, a DEBAT POLÍTIC, al Clínic.

La Plataforma 5% i més, de la qual forma part la IAC, convoca, sota el títol Què pensen sobre la recuperació de drets perduts del sector públic i concertat?, el debat electoral que es celebrarà el proper dimecres 6 de novembre a l’Hospital Clínic de Barcelona, a les 19h, a la sala d’actes Farreras Valentí.

Des de la Plataforma 5% i més, s’ha convocat a les formacions polítiques que concorren a les eleccions del 10N al Congreso de los Diputados, a aquesta taula rodona perquè donin resposta a les preguntes que des de la Plataforma se’ls formularan sobre el retorn del descompte del 5% i altres mesures per revertir les retallades que patim des d’abans del 2010.

El debat, obert a totes les persones que hi vulguin assistir, serà moderat per la periodista Mònica Hernández, i es preveu l’assistència de 8 candidatures.

Es previst l’enregistrament i posterior publicació web del debat.

La Plataforma 5% i més, està formada per diversos sindicats, entre ells la IAC, i entitats ciutadanes, en representació dels treballadors i treballadores públiques de Catalunya.

La Plataforma sorgeix de la necessitat de reclamar unes condicions de treball dignes, que des del començament de la mal anomenada crisi només han fet que deteriorar-se. Tot allò que es va presentar com a mesures urgents de contenció del deute, ha esdevingut de facto una forma d’estalvi a costa de les persones treballadores i usuàries dels serveis públics, que ningú s’ha preocupat de revertir mai més.

Representants polítics participants en el debat:

  • Bernat Solé (ERC), diputat al Parlament de Catalunya i alcalde d’Agramunt
  • Enric Fernández-Velilla (PSC), núm 10 per BCN
  • Josep Vendrell (En Comú Podem), núm 10 per BCN
  • Genís Boadella (PDeCat), núm 5 per BCN
  • Martín Eusebio Barra (Ciutadans), diputat al Parlament de Catalunya
  • Juan Millán (PPC), exdiputat al Parlament de Catalunya
  • Vidal Aragonés (CUP), diputat al Parlament de Catalunya
  • Emilio Rojo (Més País)

Actualment la Plataforma està recollint signatures per tal de derogar el RD 08/2010 i a Catalunya el Decret 3/2010. La derogació d’aquests decrets és, entre d’altres, la principal reivindicació.