Pla de xoc contra “corona”

Necessitem urgentment un pla de xoc social  que no s’oblidi de les treballadores ni de les classes populars.

No és cap secret, els moments de crisi han esdevingut els darrers temps l’excusa perfecta per fer avançar les pitjors agendes econòmiques, polítiques i socials per part dels poder polítics i econòmics; per protegir els privilegis d’uns pocs enfront les necessitats de les majories socials.

Malauradament l’actual crisis sanitària del coronavirus no està sent una excepció a aquesta regla. Mentre la dedicació i la solidaritat de les treballadores de la sanitat pública i les treballadores dels serveis bàsics per donar cobertura alimentària a la població han estat exemplars, les mesures socials i laborals per part del poders polítics són una vergonya.

Per això, des de la IAC juntament amb molts altres sindicats i organitzacions socials lluitem i donem suport a un pla de xoc social que posi fi a les polítiques d’austeritat, que redistribueixi la riquesa i refinancii i desprivatitzi de forma permanent el sector sanitari i alliberi de mans privades tots els recursos al servei de l’interès comú.

Les crisis no han estat mai parèntesis en la vida social, sinó moments on entren en pugna de forma crítica projectes de societat, diferents solucions al problema plantejat. Desregulació, acomiadaments, ertos, eros, i tot l’arsenal de les reformes laborals funciona ara a tota màquina, no s’atura. El bombardeig patronal aprofita l’ocasió. Sortir de la crisi amb un desert de drets laborals i socials no pot ser una opció!

Necessitem urgentment estendre la solidaritat i protegir els nostres drets com a classe treballadora!

Si aquests dies ets víctima de l’arbitrarietat patronal, d’un acomiadament, un ero, un erto, o qualsevol irregularitat DENUNCIA!, ESCRIU-NOS!, només des de la lluita col·lectiva podrem construir una resposta a l’alçada de la greu situació que vivim.

Enfront dels seus beneficis, cal posar la vida i les cures al centre!
Ampliar solidaritats, ampliar drets socials i laborals!
Com sempre, la solidaritat és la nostra única força i l’única solució acceptable!