#Remember2008!!!

Sobre les mesures econòmiques i socials anunciades pel Gobierno.
Salvem els mercats? Salvem els rics??
#Remember2008

La compareixença de Pedro Sanchez sobre les mesures econòmiques del Govern davant la crisi del CoranaVirus, ha esdevingut, de facto, la del portaveu dels interessos de l’IBEX35. El missatge ha estat clar i diàfan per a qui vulgui escoltar: Tranquil·litat  i seguretat per les grans empreses i els mercats; mesures pal·liatives i inseguretat pels més desafavorits i per la majoria social.

S’agilitzen els ERTOS i els empresaris no han de pagar la seguretat social, de manera que ho paguem entre totes, és fa moratòria hipotecària però roman el pagament dels lloguers, la principal causa de desnonaments actualment a l’Estat, d’on trauran els diners tota aquella gent acomiadada o que ha reduït ingressos, o els i les treballadores autònomes o petites empreses?

No es prohibeixen els acomiadaments ni és garanteix el 100% del salari, no es suspèn el pagament de llum, aigua i electricitat com en altres països del nostre entorn. No s’implementen mesures fiscals via impostos a grans empreses, bancs (que encara deuen 65.000 milions al conjunt de persones treballadores des de l’última crisi)…

En definitiva, ens trobem davant una immensa transferència de rendes del treball al capital, molt semblant a la que va donar lloc la crisi del 2008 i per tant davant l’antesala d’una nova onada de polítiques austericides i de retallades de drets socials bàsics.

Front això cal seguir lluitant per aixecar una gran plataforma d’organitzacions per un pla de xoc social que redistribueixi la riquesa i refinanci i desprivatitzi de forma permanent el sector sanitari i alliberi de mans privades tots els recursos i els drets bàsics per posar-los al servei de l’interès comú.

Enfront dels seus beneficis, cal posar la vida i les cures al centre!
Ampliar solidaritats, ampliar drets socials i laborals!
Com sempre, la solidaritat és la nostra única força i l’única solució acceptable!