7 d’abril, Dia Mundial de la Salut

La IAC participarem del dia d’Acció internacional contra la mercantilització  de la salutamb el lema Escampem solidaritat, no el virus impulsat des del People’s Health Movement Europe i la Xarxa europea contra la i privatització de la salut  i la protecció social, convocat demà, dimarts 7 d’abril, Dia mundial de la salut, amb el suport de 160 organitzacions europees.

Serà el cinqué any que  fem una crida als ciutadans, als treballadors sanitaris, a les associacions, etcètera, a unir-se  a aquesta jornada internacional . A  causa de la pandèmia COVID-19 s’han cancel•lat totes les reunions i accions; és mantè, però, a nivell internacional l’acció del llençol blanc per deà dimarts 7 d’abril: 

 1. Pengeu un llençol blanc amb un eslògan en un lloc visible o feu un pòster a casa.
 2. Feu-vos una foto amb els vostres missatges
 3. Post-it a les xarxes socials
  • Afegeix el hashtag #health4all
  • Dirigiu-lo als vostres líders polítics

A la pàgina web:

 • Troba els nostres cartells,
 • i vídeos,
 • notes de premsa,
 • i mitjans de comunicació social,
 • dóna compte de l’acció Llençol Blanc el 7 d’abril,

Per defensar un sistema de salut que sigui finançat públicament i accessible per a tothom, fora de la lògica de mercat.

Però no serà l’única acció! La Marea Blanca de Catalunya  emetrà en directe a través del seu canal de You Tube des de les 8.30 del matí del 7 d’abril fins a les 18 hores de la tarda del mateix dia amb un contingut basat en entrevistes a activistes de col·lectius en defensa del dret a la Salut i la sanitat pública, persones treballadores del sector, afectats… Amb  de diferents grups catalans, de l’Estat espanyol i de la Xarxa Europea.

La transmissió es farà través de sistemes no presencials. Es tracta d’una acció de propaganda de guerrilla feta des de casa. Per tant es produïran moltes incidencies que obligaran a alterar i imporovisar tant la programació de les diferents entrevistes com la mateixa transmissió en directe.