Mobilitzacions “Sanitàries en lluita”

La IAC dona suport a les mobilitzacions convocades per Sanitàries en lluita

Des de la IAC us fem arribar el comunicat del moviment Sanitàries en lluita que inicia demà dimecres 27 de maig mobilitzacions en una quinzena de centres sanitaris d’arreu de Catalunya.

Des de la IAC també reivindiquem que el moment dels aplaudiments ja ha passat i que ara és l’hora de passar dels balcons als carrers per a defensar els drets de les treballadores i les usuàries de la sanitat a Catalunya. Només amb unes condicions laborals dignes es pot fer una bona feina i per això la lluita és comuna.

Fem crida a la participació en aquestes mobilitzacions!

COMUNICAT DE SANITÀRIES EN LLUITA

Sanitàries en lluita és un moviment que agrupa persones, treballadores i usuàries, i organitzacions presents als diferents àmbits del món de la salut entesa en el seu sentit més ampli: residències de gent gran, transport sanitari, centres de salut mental, atenció primària, hospitals, centres sociosanitaris, etc. En definitiva, tots els recursos que fan de la cura de les persones el seu objecte principal. Ens uneix la lluita contra les retallades i la reivindicació d’una sanitat 100% pública, una lluita que amb la crisi del coronavirus s’ha fet evident que és més necessària que mai. Perquè revertir les retallades no és només recuperar el 5% o cobrar les DPO (que d’altra banda entenem que no haurien d’existir perquè en definitiva són salari), revertir les retallades també és tenir la dotació pressupostària suficient per donar resposta a les necessitats de la població i poder respondre a aquestes necessitats amb els serveis adients. I tot això sense que ningú s’enriqueixi a costa de la nostra salut: per això defensem una sanitat 100% pública.

El moment dels aplaudiments ja ha passat. Ara és l’hora de sortir al carrer a defensar els nostres drets com a treballadores i usuàries. Només amb unes condicions laborals dignes es pot fer una bona feina i per això la lluita és comuna.

Ara passem dels balcons als carrers començant aquest dimecres amb concentracions a diferents centres de tots els àmbits sanitaris a tot el territori, amb la voluntat de mantenir-ho en el temps.

Ens trobareu a:  llista de centres confirmats i actualitzacions al compte de twitter @SanitariesL

MOBILITZACIONS CONVOCADES PER DIMECRES 27 DE MAIG

    • BARCELONA: Atenció primària: Dimecres 27 de 9.45h a 10.30h amb la Marea Pensionista, concentració davant de l’ambulatori de Molí Nou i al CAP Pare Claret de Gràcia (Barcelona) per reclamar l’obertura de tots els CAP tancats.
    • BARCELONA: PSMar (Hospital del Mar, Esperança, Fòrum, CAEM) + TransportSanitari: dimecres 27 a les 8:00h matí, 14:00h i 21:00h. + Transport Sanitari
    • SANT JOAN DESPÍ: Hospital Moises Broggi+ TransportSanitari (Sant Joan Despí, Barcelona) Dimecres 27 a les 11h i 20h
    • BARCELONA: Hospital de Sant Pau: Dimecres 27 de 13h a 13.30 i 20.30 a 21h, porta principal (San Quintín)
    • SABADELL: Hospital Parc Taulí de Sabadell dimecres 27 a les 12h, porta principal
    • BARCELONA: Hospital Clínic, dimecres 27 a les 15h. porta principal
    • SANTA COLOMA DE GRAMENET: Fundació Hospital de l’Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet. Dimecres 27 a les 13:00h
    • SALT: Hospital Sta Caterina (Salt): Dimecres 27 a 2/4 de 3
    • MATARÓ: Hospital de Mataró:  dimecres 27 a les  13’45 h
    • EL VENDRELL: Hospital del Vendrell: dimarts i dijous a les 20h
    • VALLS: Hospital Pius de Valls: dimecres 27 a les 12h.
    • TARRAGONA: Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, Tarragona: dimecres 27 a les 20h.
    • VALLS: Residència de l’Alt Camp (RAC): dimecres 27 a les 11h.
    • PALAFRUGELL: Centre Geriàtric Palafrugell Gent Gran (Palafrugell): dimecres 27 de 7,15 a 7,45 de la tarda